İtalyan Serie A Ligi'nde şampiyon derbi sonucu Inter oldu

San Siro'da Zafere Ulaşan İnter, Serie A'da Şampiyon oldu.

Google Haberlere Abone ol
Serie A'da şampiyon belli oldu

İtalya Serie A'nın 33. hafta mücadelesinde, Inter, deplasmanda Milan'ı 2-1 mağlup ederek ligdeki 20. şampiyonluğunu kazandı ve ikinci yıldızını formalarına ekledi. Maç, Milano'daki San Siro Stadyumu'nda gerçekleşti.

İLK YARIDA ACERBİ'DEN GOL

Karşılaşmanın 18. dakikasında Inter, deneyimli savunma oyuncusu Francesco Acerbi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu gol, kornerden gelen bir topun arkaya çevrilmesiyle demarke durumdaki Acerbi tarafından kaydedildi. Inter, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı.

THURAM FARKI İKİYE ÇIKARDI

İkinci yarının başlarında, 49. dakikada Inter'in Fransız forveti Marcus Thuram, ceza sahası dışından yaptığı etkili şutla takımının ikinci golünü attı ve skoru 2-0'a taşıdı.

TOMORİ'DEN UMUTLANDIRAN GOL

Milan cephesinde ise umutlar 80. dakikada Oluwafikayomi Tomori'nin golüyle yeşerdi. Bu gol kaleci Sommer'dan seken topun iyi takip edilmesi sonucu geldi ve skoru 2-1'e getirdi.

MAÇ SONUCU VE SONRASI

Karşılaşma, daha fazla gol olmamasıyla Inter'in 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Inter'in milli oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, maça ilk 11'de başladı ve 84. dakika sahada kaldı. Maçın uzatma dakikalarında Inter'den Denzel Dumfries, Milan'dan ise Theo Hernandez ve Davide Calabria kırmızı kartla oyundan atıldı.

Yorumlar