Ekrem İmamoğlu, Başkan Erdoğan’ın "Biz bize yeteriz” kampanyası için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş Konuşmasında Koronavirüse karşı “Biz bize yeteriz Türkiye” kampanyası başlatırken en ilginç tepki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. "E hayırlı olsun. Ne diyeyim?" diyen Ekrem İmamoğlu "Hayırlı olsun ama inanın hayırlı olan o değil" yorumunda bu

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu, Biz Bize yeteriz kampanyası için ne dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs salgı ile mücadele için bağış kampanyası başlatıldığını duyurdu. Erdoğan "Kampanyayı şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum" açıklamasında bulundu. Kampanyaya 7 aylık maaşımı bağışlayarak açtığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer kimi altışar maaşlarını bağışlama kararı aldılar. Bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağışı ifade ettiler. Toplamda 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular. Meclisteki tüm milletvekillerimiz AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın açıkladığı “Biz bize yeteriz” kampanyasına Halk TV'de değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hayırlı olsun ama inanın hayırlı olan o değil" şeklinde değerlendirdi.

İmamoğlu "Türkiye’ye açıp bu zor günleri atlatmamıza yönelik en az 2 yıllık ekonomik bir modeli oluşturmaktır” dedi.

Hükümetten başka beklentileri olduğunu açıklayan İmamoğlu "Ben sokağa çıkma yasağı diyor isem bunda bir mecburiyet varsa bunun ekonomik tedbirlerini dinlemek isterdim dün. Alınan tedbirler var ama yetmiyor. Şu ana kadar merkezi hükümete 7-8 bildirimizi yolladık. Bütün belediyeler ciddi gelir kaybına uğradı. Belediyeler direkt vatandaşa dokunup hizmet eden kurumlardır. Bütün Türkiye'deki yerel yönetimler devletin sahadaki elidir.Ben şimdi bakıyorum. Neyi konuşuyoruz ‘Biz bize yeteriz'. Tabi ki yeteceğiz biz bize. Tabi ki yeteceğiz ama nasıl? Kamu bütçesini hükümetin yönetme becerisi ile. Kamu bütçesinde elde tuttuğu rezervleri ülke insanına bu zor günleri aşması için paylaşması ile aşabiliriz" yorumunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Koronavirüs salgınına karşı tedbir kapsamda ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yardım kolisi kampanyası başlatmış ama en büyük tepkiyi Fox TV sunucusu Fatih Portokal'dan görmüştü. İBB'yi eleştiren Fatih Portokal, koliler için belirlenen fiyatın pahalı olduğunu söylemişti.

"Bedel pahalı geldi"
Fatih Portakal, İmamoğlu'na "Listeye baktim, bir de listenin değerine. Bedel pahali geldi. Listede göremediğim bir şey mi var?" sorusunu yöneltmişti.

Yorumlar