DEAŞ'tan kafa karıştıran Las Vegas açıklaması

ABD'de Amerikalı bir kişi tarafından gerçekleştiği netleşen saldırıyı da DEAŞ üstlendi. DEAŞ açıklamasında, saldırganın 5 ay önce Müslüman olduğunu ileri sürdü. Nevada polisi saldırganın 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğunu açıklamıştı. Açıklamada saldırganın saldırıdan sonra intihar ettiği, evinde 10 adet silah bulunduğu belirtilmişti.

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ'tan kafa karıştıran Las Vegas açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Şu an kadar en az 50 kişinin öldüğü ABD'deki saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Amerikalı bir kişi tarafından gerçekleştiği netleşen saldırıyı da DEAŞ üstlendi. DEAŞ şu ana kadar Avrupa ülkeleri ile ABD'de gerçekleşen bütün saldırıları üstlendi. DEAŞ'ın her saldırıyı üstlenme alışkanlığı yeni değil. Örgüt, Türkiye'de terör örgütü PKK tarafından gerçekleşen bazı saldırıları da üstlenmişti. Terör örgütü PKK'nın üstlendiği bazı saldırıları da DEAŞ üstlenmişti. 

Amerikan polisi tarafından yapılan ilk açıklamada saldırının 64 yaşındaki Stephen Paddock tarafından gerçekleştiği belirtilmişti. Saldırıya bir kadının da yardım ettiği kaydedilmişti. Amerikan polisi tarafından fotoğrafı paylaşılan saldırganın DEAŞ üyesi olma ihtimali, şu ana kadarki örgüt üyelerinin profiliyle kıyaslandığında, neredeyse hiç yok. 

5 AY ÖNCE MÜSLÜMAN OLDU İDDİASI

DEAŞ saldırıya ilişkin açıklamasında, Paddock'un 5 ay önce Müslüman olduğu iddia edildi. 

İşte o saldırgan: 

SALDIRGANLA BAĞLANTILI BİR KADIN DA ARANIYOR

Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz." diye konuşmuştu. Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında bir kadını bulmaya çalışıyor. 62 yaşındaki Danley'in yerinin tespit edildiği ancak henüz yakalanmadığı belirtildi.

Saldırı, ABD'de şimdiye kadar en fazla ölüme sebep olan silahlı saldırı olarak tarihe geçti.

Yorumlar

sadık deaşla ilgisi falan yok abd uyduruyor bal gibi Hristiyan terörü