Barzani başaramazsa Türkiye devreye girecek

PKK'nın DAEŞ bahanesiyle işgal ettiği Sincar'dan çıkması konusunda Barzani yönetiminden yapılan çağrıların yerini bulmaması ve başarısız kalınması halinde Türkiye'nin devreye gireceği belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Barzani başaramazsa Türkiye devreye girecek

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesine DAEŞ bahanesiyle yerleşen terör örgütü PKK'nın buradan çıkarılması bir sorun haline gelmeye başladı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, PKK'nın bir an önce burayı terk etmesini istiyor; ancak aylar geçmesine rağmen PKK'dan herhangi bir tepki yok. Terör örgütü PKK'nın buradan ayrılmaması halinde Türkiye'nin devreye gireceği belirtiliyor. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'Şengal'de yeni bir Kandil oluşumuna asla müsaade etmeyiz' diyerek 'Sayın Barzani'nin başarılı bir netice alması en büyük dileğimiz ama olmadığı takdirde bunun gereğini Türkiye TSK marifetiyle yerine getirecektir' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bizim güvenliğimiz Suriye ve Irak'tan başlar. Sınırlarımızı sağlama almalıyız ama Avrupa da kendi güvenliğinin Türkiye'den başlayacağını unutmamalıdır." dedi. Kaynak, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kilis'te Vali İsmail Çataklı, Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger, Reşit Polat ve diğer yetkililerce karşılandı.

Barzani yönetiminin Şengal kararını da değerlendiren Kaynak, şu ifadeleri kullandı: "BM sözleşmesi sınırımız dışından bize gelen her türlü terör faaliyeti, ülke güvenliğine tehlike ve tehdit getiren her türlü faaliyeti yok etme görevi veriyor. Zaten o yüzden sözleşmenin verdiği o yetkiye istinaden Fırat Kalkanı Operasyonu'nu ve Kandil'e hava operasyonlarını yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız çeşitli defalar ilan ettiler MGK'nın çeşitli toplantılarının sonuç bildirisinde bunları açıkladılar, Şengal'de yeni bir Kandil oluşumuna asla müsaade etmeyiz. Bu ülkemize yeni bir mikrop yuvası kapısı açmak demektir. Ülkemize yeni bir mikrop sirayet edecek bir merkezin oluşmasına Türkiye Cumhuriyeti hükümeti asla müsaade etmez. Tabii Barzani kendi egemenlik sınırları içerisinde olduğu için kendi görevini yapıyor. Sayın Barzani'nin başarılı bir netice alması en büyük dileğimiz ama olmadığı takdirde bunun gereğini Türkiye TSK marifetiyle yerine getirecektir."

El Bab'ta başarılı bir şekilde yürüyen bir harekat olduğunu ve bütün hakim tepelerin tutulup kuşatıldığını, çok yakında mutlu havadisin duyurulacağını anlatan Kaynak, TSK'nın bu hareketi tek başına yapmadığını, "eğit- donat" çerçevesinde eğitilen ve donatılan ÖSO ile birlikte onları destekleyerek yaptığını anımsattı.

BARZANİ: PKK ÇIKMAZSA GÜÇ KULLANIRIZ

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü PKK’nın Sincar'dan çıkması gerektiğini söyleyerek, “Gerekirse güç kullanmak zorunda kalırız” demişti. 

Terör örgütü PKK’nın Şengal (Sincar) bölgesinden çıkması gerektiğini vurgulayan Başbakan Barzani, “PKK’nın Şengal’deki varlığı bölgede istikrarsızlığa sebep oluyor. Şengal’in yeniden inşa edilememesinin sebeplerinden biri de PKK’nın oradaki varlığıdır” ifadelerini kullanmıştı. 

Barzani, “Şengal halkı geleceğinden emin değil, bu yüzden kente geri dönmüyor. Şengal halkı endişeli çünkü geri döndüklerinde neyle karşılaşacaklarını bilmiyor. Tekrar başka bir çatışmayla karşılaşmaktan korkuyorlar. PKK’nın şunu anlaması lazım; halkın yararı için bölgeden çıkması gerekiyor” diye konuşmuştu. 

“Eğer PKK Şengal’de kalma ısrarına devam ederse güç kullanırız imasında mı bulunuyorsunuz?” sorusuna Barzani, “Evet” yanıtını vermişti. 

Barzani, “Şengal’in nasıl yönetileceğine Şengal halkı karar vermeli. Bu yüzden Şengal’e müdahale eden güçler orada kalmamalı. Bize göre PKK’nın Şengal’de kalmasına gerek yok. Bölgeden çıkmalıdırlar” demişti. 

Yorumlar

ihsan sınır dışı terör odakları yerinde vurulmalı temizlenmeli beklemek aleyhimize oluyor bak şimdi 2 bin deaşlı şengale katıldı