Bakıcı büyükanneler için yaş şartı

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, çalışan annelere yardımcı olacak büyükannelere bakım parası verilebilmesi için getirilecek şartlardan bazılarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakıcı büyükanneler için yaş şartı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Çalışan anneler için yürürlüğe girmesi beklenen "büyükannelere bakım parası" tasarısının detayları yavaş yavaş belli oluyor. Son gelişmeye göre, uygulamadan faydalanacak anneanne ya da babaannelerin yaşına bakılacak. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, çalışan annelere yardımcı olacak büyükannelere bakım parası verilebilmesi için getirilecek şartlardan bazılarını açıkladı. Bu şartlardan biri ve en önemlisi "yaş" olacak. Kendisine bakmata zorluk çeken yaşlı büyükannelerin olabileceği bu nedenle uygulamadan faydalanacak büyükannelerin yaşının da belli bir sınırın altında olması gerektiği belirtilyor. 

Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarına göre, uygulama için pilot iller de belirlendi. Buna göre uygulama ilk olarak Bursa ve İzmir'de hayata geçirilecek. Olumlu veriler alınması halinde uygulama peyderpey yaygınlaştırılacak. 

Yorumlar

ihsan yaş şartı yanlış sağlık raporu istansin yaşlı olupta sağlıklı ise baksın
Hakan Sana helal olsun arkadasim bizde ayni dertteyiz esim daha cok sikintida izmirden oy alma sevdasi izmirde is bile yok
memur anne Sanki bursayla izmir dışında çalışan anne yok? bakıcı parasını da sadece pilot bir kaç ilde uyguluyorlar Türkiyenin diğer illerinde çalışan anneler yararlanamıyor. memur maaşıyla bakıcı tut, yol parası yemek parası derken çalıştığından bir şey kalmıyor. Allah yardımcımız olsun...