AK Parti'den 29 Ekim mesajı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, 2023 mefkuresine büyük bir azim ve kararlılıkla ilerlediğimiz bu günlerde, ülkemize ateşten gömlek giydirmeye çalışanlar bilmelidirler ki Türkiye, hedefine emin adımlarla yürümektedir, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine asla engel olamayacaklardır"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den 29 Ekim mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, 2023 mefkuresine büyük bir azim ve kararlılıkla ilerlediğimiz bu günlerde, ülkemize ateşten gömlek giydirmeye çalışanlar bilmelidirler ki Türkiye, hedefine emin adımlarla yürümektedir, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine asla engel olamayacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.
Çalık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kurtuluş Savaşı'nda milletin gösterdiği kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün 93. kuruluş yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirtti.
Cumhuriyetin, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla büyük fedakarlıkla inşa edildiğini anımsatan Çalık, "Cumhuriyetimiz demokrasimizin, çağdaşlığın ve uhuvvet anlayışımızın en temel taşıdır. Hep birlikte havasını teneffüs ettiğimiz Anadolu topraklarının, ilelebet gerçek sahiplerinde kalacağına inancımız tamdır. Her bir karışı şehit kanıyla sulanan bu topraklar, milletimizin bağımsızlık ve bütünlüğünü daima bir tutan yegane değerimizdir. Biliyoruz ki bu toprakları bize vatan kılan, aziz şehitlerimizin ebedi istirahatgahlarıdır." görüşünü paylaştı.
- "Milletimiz bir kez daha düşmana geçit vermedi"
Türkiye'nin, 15 Temmuz'da büyük bir felaketin eşiğinden döndüğüne dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:
"Cumhuriyetin arkasına saklanan şer odakları, milleti sırtından, cumhuriyeti ve demokrasiyi de kalbinden hançerlemeye cüret etti. Milli mücadelede ecdadın göstermiş olduğu kahramanlık, 15 Temmuz'da bir kez daha tekerrür etti. Ülkemizin istiklal ve istikbaline, milletimizin menfaatlerine yerleştirilmeye çalışılan dinamit, yine milletin öngörüsü ve dünyada eşi, benzeri görülmemiş cesaret timsaliyle hainlerin elinde patlatıldı. İkinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesinin yaşandığı bu cefakar topraklarda, milletimiz bir kez daha düşmana ve hainlere geçit vermedi. Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçen bu girişimin bir daha yaşanmaması adına demokrasimize her zamankinden daha çok sahip çıkmanın vaktidir.
Bugün bir milletin küllerinden dirildiği gündür, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin payidar kalacağına milletin imzasını attığı gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, 2023 mefkuresine büyük bir azim ve kararlılıkla ilerlediğimiz bu günlerde, ülkemize ateşten gömlek giydirmeye çalışanlar bilmelidirler ki Türkiye, hedefine emin adımlarla yürümektedir, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine asla engel olamayacaklardır."
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarına, vatanı düşmandan kurtarmak adına hiçbir tereddüt göstermeden canlarını feda eden aziz şehitlere ve gazilere sonsuz minnet, saygı ve şükranlarını sunan Çalık, "Ebediyen var olacak Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar