ABD'li ünlülerden Müslümanlara destek

ABD'li ünlüler Trump’ın göçmenlere karşı politikalarını eleştirmek için “Bugün Ben de Müslümanım” eylemine katıldı. Eylemde Susan Sarandon ve Chelsea Clinton gibi ünlü isimler yer aldı

Google Haberlere Abone ol
ABD'li ünlülerden Müslümanlara destek

ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı İslam ülkelerine yönelik seyahat yasağına karşı, New York'ta "Bugün Ben de Müslümanım" eylemi yapıldı. Times Meydanı'ndaki mitinge, Müslüman, Hıristiyan ve Musevilerin yanı sıra diğer din ve inanışlara mensup kişiler de katıldı. Müslüman toplumuyla dayanışma amacını taşıyan miting, "hip hop" ve "urban" müzik ağırlıklı kayıt firması Def Jam Recordins'in kurucusu işadamı ve siyasi aktivist Russell Simmons'un öncülüğünde gerçekleştirilirken, bin civarında Amerikalıyı bir araya getirdi.

CALIFORNIA AYAKTA

Mitinge, "İbrahim'in Oğulları" adlı ortak bir kitap yazan İmam Shamsi Ali ve Rabbi Marc Schneier de katılarak destek verirken, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Hollywood yıldızı Susan Sarandon, Chelsea Clinton, ünlü rapçı Q-Tip ve Müslüman aktivist Linda Sarsour da mitingde yer aldı.

Trump'ın eski arkadaşı Simmons, "Bugün Trump yüzünden birleştik. Ona bizi bir araya getirdiği için teşekkür etmek istiyorum" dedi. California eyaletinde de "Amerika İçin Birlikte" mitingine katılanlar, Trump'a karşı "Müslümanların yanındayız" mesajı verdi. ABD'nin önde gelen Müslüman grupları önderliğinde Güney California İslam Merkezi (ICSC) önünde düzenlenen mitinge farklı inançlardan yüzlerce eylemci, sivil toplum liderleri, göçmen ve insan hakları savunucuları katıldı. Eylemde Amerikalı aktörler Mike Farrell ve Edward James Olmos da Müslüman topluma destek için hazır bulundu. Olmos, mitinge destek verenlerin birlik ve beraberlik tablosu ortaya koyduklarını vurgulayarak "Umudumuz var çünkü siz varsınız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

ihsan ALLAH İNDİNDE TEK DİN İSLAMDIR. Allahuteala söylüyor ulen hepiniz islama gelin düşmanlık etmeyin kurtuluş huzur onda densizler