Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında

Sarallar çetesine düzenlenen operasyonda çetebaşı Hakkı Saral'ın da aralarında olduğu çok sayıda çete mensubu gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında

Bursa merkezli, 7 ilde gerçekleştirilen ve "Mahzen-32" kod adı verilen operasyon kapsamında, suç örgütüne mensup 27 kişi tutuklandı. Aralarında örgüt lideri Hakkı Saral ve "Hanım Ağa" lakaplı Derya Turan'ın da bulunduğu şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi. Suçlamalar arasında kasten yaralama, mala zarar verme, yağma, gasp ve silah zoruyla para tahsilatı gibi suçlar bulunuyor.

SUÇ FAALİYETLERİ VE TAKİP SÜRECİ

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uzun süredir takibe aldıkları 'Sarallar' adı verilen örgütün, Bursa ve İnegöl bölgelerinde yoğun olarak faaliyet gösterdiğini belirledi. Şüphelilerin, vadeli araç alım satım işlemleri üzerinden, mağdurlardan silah zoruyla yüksek meblağlarda para tahsilatı gerçekleştirdikleri, alacak verecek meselelerinde olmayan kişileri tarafmış gibi gösterip, onlardan haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

SİLAHLI SALDIRILAR VE TEHDİT

Ayrıca, suç örgütü üyelerinin, para ödemeyi reddeden kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine silahlı saldırılar düzenledikleri, ölüm tehditleri savurdukları, kişilerin iş yerleri ve araçlarına zorla el koydukları, bu malları kendi adlarına geçirdikleri ortaya çıktı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON VE ELE GEÇİRİLENLER

Bursa merkezli operasyon, İstanbul, Ankara, Trabzon, Yalova, İzmir ve Diyarbakır dahil olmak üzere toplam 44 adreste eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyonda, polisle çatışmaya giren ve etkisiz hale getirilen 27 kişi gözaltına alındı.

Operasyon sırasında 16 tabanca, 53 çek ve senet (toplam değeri 56 milyon 434 bin lira), 1272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 lira nakit, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 adet lüks araç ele geçirildi. Bu deliller, örgütün suç faaliyetlerinin boyutunu gözler önüne serdi.

Yorumlar