Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı miting alanı değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na çıkmakta ısrar eden CHP'ye tepki göstererek, "Taksim Meydanı miting alanı değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Taksim Meydanı miting alanı değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yapılan bir toplantıda konuştu. Erdoğan, Taksim Meydanı'nın mitinge uygun olmadığını ifade ederek, "2010 yılında da Taksim'de kutlamaya izin verdik. Buna rağmen muhalefet ve bazı marjinal gruplar 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor," dedi.

Erdoğan ayrıca, İstanbul'da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı güzergah belirlendiğini söyledi ve "Müsaade edilenler dışında bir alanda yürüyüş ve miting düzenlemek iyi niyetli değildir," ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, terör örgütlerine istismar zemini sunulmaması gerektiğini ve sivil toplum kuruluşlarını 1 Mayıs atmosferinden uzak durmaya davet ettiğini belirtti.

CHP'NİN TAKSİM ISRARI

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs kutlamaları için vatandaşları Taksim'e davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise, "Biz Taksim'den vazgeçmiyoruz," diyerek, Genel Başkan Özgür Özel'in İçişleri Bakanını arayarak, Taksim kararının gözden geçirilmesini istediğini aktardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı telefon görüşmesinde, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasının sembolik önemini vurguladı ve kutlamaların sorunsuz yapılması konusunda kefil olduğunu ifade etti. Özel, gerekirse CHP üyelerinin de görev yapabileceğini bildirdi ve Taksim kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN TEDBİRLER

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan tedbirler hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bayram havasında kutlanabilmesi, şehrimizin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır," denildi. Bu önlemler, kutlamaların huzurlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlamayı amaçlıyor.

Yorumlar