31 Ocak 2024 Türkiye ve dünya gündemi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ile görüşme yapacakken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da bir açılışa katılacak.

Google Haberlere Abone ol
31 Ocak 2024 Türkiye ve dünya gündemi

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

TBMM Gündemi Yoğun: İYİ Parti ve Saadet Partisi Toplanıyor

TBMM'de bugün hareketli bir gün yaşanacak. İYİ Parti ve Saadet Partisi grup toplantıları düzenlenecek. Ayrıca, HSK'de boşalan bir üyelik için Genel Kurulda seçim gerçekleştirilecek. Toplantı ve seçimler, TBMM'de sırasıyla 10.30, 09.15 ve 14.00 saatlerinde yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısından Basın Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, partinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantı, Ankara'da saat 15.30'da başlayacak.

EKONOMİ FİNANS

Ulaştırma ve Ticaret Bakanlarından Uluslararası Forum Katılımı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da düzenlenecek "Ukrayna’nın Yeniden İnşası Forumu"na katılacaklar. Forum, 12.30 ve 13.30 saatlerinde gerçekleşecek.

TÜİK'ten Önemli Ekonomik Veriler ve ABD Merkez Bankası Faiz Kararı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ait dış ticaret ve turizm istatistiklerini, Aralık 2023 dönemi hizmet üretici fiyat endeksini açıklayacak. Bu veriler, Ankara'da 10.00'da duyurulacak. Ek olarak, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı Washington'da 22.00'de açıklanacak.

DÜNYA DİPLOMASİ

Türk Dışişleri Bakanı Romanya'da Diplomatik Temaslarda Bulunacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ve Senato Başkanı Nicolae Ciuca ile görüşmeler yapacak. Ayrıca Başbakan Marcel Ciolacu tarafından kabul edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Azerbaycan'da

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov tarafından kabul edilecek ve Azerbaycanlı mevkidaşı Emin Amrullayev ile görüşecek. Ayrıca Bakü Bilim Merkezi, Bakü Türk Anadolu Lisesi ve şehitliklere ziyaretlerde bulunacak.

Gazze Şeridi'ndeki Duruma Dünya Gözüyle

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bölgedeki insani kriz, Kudüs, Gazze ve Kahire'den takip edilmekte.

SPOR

Basketbol ve Voleybol Sahnesi Yoğun

Basketbol THY Avrupa Ligi ve BKT Avrupa Kupası'nda Türk takımlarının maçları var. THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes, Litvanya'da Zalgiris ile karşılaşacak. BKT Avrupa Kupası'nda ise Türk Telekom, Fransa'nın Mincidelice JL Bourg takımını ağırlayacak.

Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi, Kupası ve Challenge Kupası'nda da Türk takımları mücadele edecek. Halkbank, Polonya'da Grupa Azoty ZAKSA ile karşılaşacak. Arkas Spor ve Fenerbahçe Parolapara, sırasıyla Yunanistan'ın Olympiakos ve Belçika'nın Greenyard Maaseik takımları ile deplasmanda oynayacak.

Diğer Gelişmeler

Futbolun TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı gruplarında 23. hafta maçları yapılacak. Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 15. haftası, Yenimahalle Belediyespor-Armada Praxis Yalıkavak maçıyla tamamlanacak.

Yorumlar