12 Şubat 2024 Türkiye ve Dünya Gündeminden başlıklar

Türkiye ve dünyanın 12 Şubat 2024 tarihli gündeminden öne çıkan başlıklar

Google Haberlere Abone ol
12 Şubat 2024 Türkiye ve Dünya Gündeminden başlık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin Ankara'daki genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarını yönetecek. Toplantılar, yerel saatle 14.00'te başlayıp 18.00'e kadar sürecek.

Aynı zamanda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de JW Marriott Otel'de Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi Açılış Toplantısı'na katılacak. Bu etkinlik Ankara'da saat 10.00'da başlayacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli'de İncilipınar Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Teşkilat Buluşması"na iştirak edecek. Akşener'in katılımıyla gerçekleşecek bu buluşma, akşam 18.00'de başlayacak.

EKONOMİ VE TEKNOLOJİDE ÖNEMLİ GELİŞMELER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Esenboğa Havalimanı'nın VİP salonunda bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu önemli etkinlik saat 11.00'de gerçekleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 Aralık dönemine ilişkin işgücü istatistikleri ve inşaat maliyet endeksini yayınlayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da 14 ay ve 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin ihraç ihalelerini yapacak.

DÜNYA SAHNESİNDE DİKKAT ÇEKENLER

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bölgedeki insani kriz, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu konudaki gelişmeler, Kudüs, Gazze ve Kahire'den takip ediliyor.

SPOR DÜNYASINDAN SON DAKİKA

Trendyol Süper Lig'in 25. haftası, Trabzonspor-Atakaş Hatayspor, Yılport Samsunspor-Bitexen Antalyaspor ve Mondihome Kayserispor-Beşiktaş maçlarıyla tamamlanacak. Maçlar, sırasıyla Trabzon, Samsun ve Kayseri'de oynanacak.

Trendyol 1. Lig'in 22. haftası Eyüpspor-Gençlerbirliği maçıyla İstanbul'da son bulacak. Ayrıca, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi İstanbul'da yapılacak.

Spor dünyasının diğer önemli etkinlikleri arasında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve HDI Sigorta Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final rövanşı yer alıyor.

Yorumlar