Ve Apple Samsung'u Geçti!

Akıllı telefon pazarındaki büyük rekabette bu kez yerler değişti. Gartner şirketinin 2014 yılı son çeyrek verilerine göre Apple, Samsung'u geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Ve Apple Samsung'u Geçti!

Ve Apple Samsung'u Geçti! Mobil Akıllı telefon pazarındaki iri rekabette bu kere yerler değişti. Gartner şirketinin 2014 yılı son çeyrek verilerine göre Apple, Samsung'u geçerek liderlik koltuğuna oturdu.04.03.2015 / 13:00

Akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung arasındaki rekabette sıralama değişti. Gartner tetkik şirketinin 2014 yılı son çeyreğine yönelik global verileri, Apple'ın Güney Koreli rakibi Samsung'un önüne geçerek liderlik koltuğuna oturduğunu gösteriyor.

Apple zirvenin yeni sahibi

Uzun yıllardır rekabeti devamlı şekilde önder götüren Samsung'un tahtı kaybetmesinde, 4. çeyrekteki iPhone 6 satış performansları tesirli olmuş durumda. Yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri tatil sezonunu da kapsayan aylarda epey bir rağbet gördü. Bu devirde 74 milyonun üstünde iPhone satışı gerçekleştiği açıklanmıştı.

* Lenovo satış adetine Motorola cihazlar da dahil.Samsung'da amiral gemisi etkisi mi?

Samsung ise 73 milyonluk satış adeti ile Cupertinolu şirketi takip etti. Samsung'un yeni amiral gemisini tanıtacak olması satışlara da bir tutar menfi yansımış olabilir. Samsung'un geçtiğimiz senenin tıpkı zamanına nazaran 10 puanlık bir pazar payı düşüşü görülüyor. İki devin arkasından üçüncü sıranda, Huawei'nin sıcak takibindeki Lenovo geliyor. Bakalım önümüzdeki devirde pazar şartları nasıl değişecek?

:: Apple'ın Samsung'u geçmesi sizce kalıcı olacak mı?

Yazan: Azim Köse
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar