Mars ortamında yaşayacak astronotlar aranıyor

NASA, yapay olarak oluşturulan Mars ortamında bir yıllık hayat deneyimi yaşayacak astronotlar arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mars ortamında yaşayacak astronotlar aranıyor

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insanlığın Mars'ta kalıcı bir koloni kurma hayalini bir adım daha ileri taşıyor. Mars yüzeyinde yaşamın nasıl olacağını simüle etmek için geliştirilen 3D simülasyon programıyla, dört şanslı katılımcı Mars'ta bir yıl geçirmiş gibi bir deneyim yaşama fırsatı bulacak.

ADAYLAR NE YAPACAK?

Seçilecek olan "Analog Astronotlar", Mars Dune Alpha adı verilen, 1.700 metrekarelik bir alanda kurulu, Mars yaşam alanının bir simülasyonunda yaşayacaklar. Bu benzersiz habitat, NASA tarafından Mars'ta astronotların barınabileceği potansiyel yaşam alanlarını modellemek için tasarlandı.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

NASA, 30 ila 55 yaş arasında, İngilizce bilen, sigara içmeyen, sağlıklı ve motive ABD vatandaşları veya daimi oturma iznine sahip kişiler arasından adaylarını seçecek. Adayların bir STEM alanında yüksek lisans derecesine sahip olmaları ve ilgili alanda en az iki yıllık deneyime ya da 1000 saat jet pilotluğu deneyimine sahip olmaları gerekmekte.

PROGRAMIN DETAYLARI

Program, katılımcıların Mars'ta yaşamın gerçekçi bir simülasyonunu deneyimlemelerini sağlayacak. Bu süreçte sebze yetiştirme, "Marswalks" simülasyonları, bilimsel deneyler ve sıkı bir egzersiz rejimi gibi aktiviteler yer alacak.

BAŞVURU SÜRECİ VE KOŞULLAR

Başvuru sahipleri, ayrıca bir sabıka geçmişi kontrolünden, psikiyatrik taramadan ve tıbbi değerlendirmeden geçecekler. Ayrıca, uzun raf ömrüne sahip işlenmiş uzay uçuşu yiyeceklerini tüketmeye ve uzun süre aile ve arkadaşlarından uzak kalmaya istekli olmaları bekleniyor.

SON BAŞVURU TARİHİ

İlgilenen adaylar, 2 Nisan 18.00'a kadar başvurularını yapabilirler. NASA, bu benzersiz görev için katılımcılara "diğer analog görevlere katılan kişilerle tutarlı" bir ödeme yapacak, ancak ödeme miktarı hakkında daha fazla ayrıntı verilmemiştir.

 

Yorumlar