İşitme Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası Samsun'da başladı

Samsun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda yapılan açılış seremonisi ile başladı. Türkiye ilk maçlarında hem kadınlarda hem de erkeklerde...

Google Haberlere Abone ol
İşitme Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası Samsun'da başladı

Samsun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda yapılan açılış seremonisi ile başladı. Türkiye ilk maçlarında hem kadınlarda hem de erkeklerde sahadan galibiyetle ayrıldı.

Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve ICSD (Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi) Asbaşkanı Kang Chen başta olmak üzere çok sayıda davetli, sporcu ve sporsever katıldı.

Yapılan açılış töreniyle başlayan 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası 12 Temmuz'da yapılacak maçlarla tamamlanacak. Şampiyonada Türkiye, Arjantin, İsrail, Litvanya, Meksika, Polonya, Rusya ve ABD'nin erkek ve bayan takımları mücadele edecek.

TÜRKİYE HEM KADINLARDA HEM DE ERKEKLERLE GALİP

Bu arada Dünya Erkekler 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, hem erkekler de hem de bayanlarda sahadan galibiyetle ayrıldı.

Şampiyona kapsamında Erkek Milli Takımı, İsrail'i 80-64 yenerken, Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki Bayan Milli Takım maçında ise ay yıldızlı ekip Meksika'yı 61-43 mağlup etti.

Günün diğer maçlarında ise Erkeklerde Polonya, Meksika’yı 110-59 mağlup ederken, Bayanlarda ise ABD, Litvanya karşısında mücadeleden 60-31 galip ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar