'Yolsuzluk dosyalarının içeriği dışarıya yansıtılsa Başbakan'ın sihri bozulacak'

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"yle net bir şekilde yolsuzluk dosyalarının içeriğinin dışarıya yansıtılmasının engellenmeye çalışıldığını söyledi....

Google Haberlere Abone ol
'Yolsuzluk dosyalarının içeriği dışarıya yansıtılsa Başbakan'ın sihri bozulacak'

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"yle net bir şekilde yolsuzluk dosyalarının içeriğinin dışarıya yansıtılmasının engellenmeye çalışıldığını söyledi. Yolsuzluk dosyalarının içeriğinin dışarıya yansıtılması halinde köylülerin, memurların, işçilerin ne olduğunu öğreneceğini ifade eden Bal, "İktidarı sorgulamaya başlayacaklar. Başbakan'ın samimiyetini sorgulayacaklar. Tabi ki sihir bozulacak." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, psikolojik savaşı, toplum mühendisliğini çok iyi kullanan bir iktidar ile karşı karşıya bulunulduğunu ifade etti. Siyasette sağın dini, solun ise Atatürk ve laikliği kullandığını dile getiren Bal, bunların aşılması gerektiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Hz. Muhammed (sav)'e yönelik sözlerini eleştiren Bal, AK Partililerin dini istismar ettiklerini kaydetti. Bu lafları CHP, MHP, BDP'li söyleseydi bunu Başbakan'ın her miting alanında döne döne sakız gibi çiğneyeceğini anlatan Bal, "Dini profesyonelce kullanma. Karşı taraf yaparsa üzerine git; bizimkiler yaparsa üzerini ört. Bizimkiler derken AK Partilileri kasdediyorum. Bu dine karşı en büyük saygısızlıktır." dedi.

Bazen de hata yaptıklarını dile getiren Bal, "Doğmamış çocuğa kapının arkasına kağıt astırıyorlar. İnsaf; maneviyatçılık, dürüstlük bu mu? Ama biliyorlar ki mağduriyet oynamak iyi gidiyor. Ey masum Anadolu insanı, daha ne zaman gözlerinizi açacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın tek parti dönemini sürekli eleştirdiğini hatırlatan Bal, şimdiki valilerin AK Parti il başkanlarından daha iyi il başkanı olduğunu savundu. Günümüzde 28 Şubat benzeri bir durum yaşandığını belirten Bal, o dönem sermayenin 'yeşil sermaye' ve 'yeşil olmayan sermaye' diye ayrıldığını, şimdi ise 'paralel sermaye' ve 'paralel olmayan sermaye' diye ayrıldığına dikkat çekti. "28 Şubat'taki gibi baskı yapmıyor musunuz?" diye soran Bal, "Sizin ne farkınız var 28 Şubatçılardan. Benzeri uygulamaları yapıyorsunuz. Bu, insanların gözünden kaçmıyor." diye konuştu.

Devlet kurumları ve polis üzerinde inanılmaz baskı olduğunu vurgulayan Bal, bu durumun farklı sorunlara yol açacağına dikkat çekti. Alican Sınır Kapısı açılmasıyla ilgili iddialar olduğunu dile getiren Bal, Azerbaycan'daki Türk okullarıyla ilgili bir pazarlık kartı olarak kullanıldığı iddiaları bulunulduğunu aktardı. Konunun ilişkilerin düzelmesiyle ilgisi olmadığını belirten Bal, okulların her ortamda karalanmaya çalışıldığını ve dünyanın dört bir yanındaki Türk bayrağının indirilmek istendiğini kaydetti.

"Türk bayrağının indirilmesinden çok rahatsız değiller ki Diyarbakır'da Türk bayrağı indirildi ama geçiştirildi." diyen Bal, "Çünkü bu arkadaşların toplumsal mühendisliğini çok iyi bildiklerinin" altını çizdi. Toplumsal mühendisliğin sopa ve havuç politikasıyla yapıldığını ifade etti.

CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

AK Partili Ramazan Can'ın imzasıyla önceki gün 'Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin TBMM Başkanlığına sunulduğunu hatırlatan Bal, "Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasa tasarısına eklenmek istenen ancak başarılamayınca yasa teklifi olarak gelen düzenleme ile müdafinin dosya içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek alması, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise Cumhuriyet savcısının istemi üzerine hakim kararıyla bu yetkisi kısıtlanabilecek. Yakalanan kişinin veya şüphelinin ifadesini içeren tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemlere ilişkin tutanaklar hakkında ise bu hüküm uygulanmayacak." diye belirtti.

Adalet Komisyonunda bugün görüşülmeye başlanan teklifle ilgili Bal, "Net bir şekilde yolsuzluk dosyalarının içeriğinin dışarıya yansıtılması engellenmeye çalışılıyor. Yansıtılması halinde yolsuzluk dosyaları üzerinde ne olduğu tartışılacak. Köylüler, memurlar, işçiler ne olduğunu öğrenecek, iktidarı sorgulamaya başlayacaklar. Başbakan'ın samimiyetini sorgulayacaklar. Tabi ki sihir bozulacak. Bunun için örtecek kılıf arıyorlar. Nasıl 17 Aralık soruşturmaları psikolojik harekat yapılarak örtüldüğü gibi yasal zırhla olayı örtbas etmeye çalışıyorlar." diye vurguladı.

İtham ettikleri insanları çok aciz durumda bırakma girişimi de olduğuna dikkat çeken Bal, bunları yaparak bu ekibin, iktidarın, AK Parti'nin evrensel değerleri, demokratik ilkeleri karşılarına aldıklarını kaydetti. Bal, "Freni patlamış kamyon gibi çıkmaz sokakta hızla ilerliyorlar. Hadi hayırlısı." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar