MHP’li Durmaz: Memleketi soymuşlar ayakkabı kutularına koymuşlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "AKP, 12 yıllık icraatının sonunda başvurduğu hırsızlık usulleri, değil bizim şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerdir.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Durmaz: Memleketi soymuşlar ayakkabı kutularına koymuşlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "AKP, 12 yıllık icraatının sonunda başvurduğu hırsızlık usulleri, değil bizim şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerdir. Bunlar hırsızlığın literatürüne yeni argümanlar, yeni yöntemler kazandırmışlardır. Memleketi soymuşlar ayakkabı kutularına koymuşlar." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yozgat’ta parti binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı rüşvet ve yolsuzluk olayları üzerinden sert bir dille eleştirdi. 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Yozgat’ın istediği, beklediği yatırımları alamadığını savunan Durmaz, "Yozgat ilimiz 2002’den itibaren, milletvekili genel seçimleri, mahalli idareler seçimleri ve yapılan referandumlarda büyük oranlarda AKP’ye destek vermiş, siyasi iktidardan hak ettiği yatırımları alabilmek için Yozgat halkı büyük bir sabırla beklemiş ve hala beklemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Yozgatlıdır, eski Başbakan Yardımcısı şimdiki Adalet Bakanı Yozgatlıdır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yozgatlıdır. Yozgat’ta 4 milletvekilinden 3’ü AKP’ye mensuptur. Bütün bunlara rağmen Yozgat maalesef her alanda geri gitmektedir." şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN YOZGATLILARIN UMUDUNU BAŞKA BAHARA BIRAKMIŞTIR"

Başbakan'ın Yozgat mitinginde halkın beklentisine yönelik cevap vermediğini söyleyen Durmaz, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan Yozgatlının hiçbir beklentisine karşılık verememiş, Yozgatlının kafasındaki hiçbir soruyu cevaplandıramamıştır. Tamamen hamaset yüklü, dikkatleri başka yöne çeken cambaza bak taktiğiyle, İstanbul’dan, Konya’dan, Kocaeli’nden, İzmir’den ve oralara yaptığı yatırımdan bahsetmiş, Yozgatlının umudunu başka bahara bırakmıştır. Beş seçim bir de referandumda Yozgatlıyı kandırmış olmanın rahatlığı içerisinde bir kez daha kandıracağını düşünmüştür. Oysaki Yozgatlı hemşehrilerimiz sıkıntılı, Yozgatlı insanımız her geçen gün artan geçim sıkıntısıyla perişan haldedir. Başbakan'ın biriken sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunacağını bekleyen insanımız hayal kırıklığına uğramış, üstelik Sayın Başbakan işi arsızlığa vurarak Yozgatlıdan sandıkları patlatmasını istemiştir." diye konuştu.

"12 YILLIK AKP İKTİDARINDA YOZGAT’IN NÜFUSU 250 BİN AZALMIŞTIR"

Yozgat nüfusunun 12 yılda 250 bin azaldığını ifade eden Durmaz, şunları söyledi: “Sayın Başbakan’ın 2002 yılında Yozgat meydanında ifade ettiği 'Bozok yaylasının yiğit evlatları artık iş bulmak için başka illere gitmeyecek' sözünün üzerinden 12 yıl geçmiştir. Bu süre zarfında nüfusumuz yaklaşık 250 bin azalmıştır. Yozgat’ta milletvekili sayısı 6'dan 4’e düşmüş, Yozgat hem dinamik ve üretken nüfusunu, hemde temsil gücünü kaybetmiştir. Bu konuya hiç değinmeyen Sayın Başbakan’a bir kez daha soruyoruz; Sayın Başbakan Yozgat’ta göçü durduracak kan kaybını önleyecek bir tedbir geliştiremediniz; Yozgatlı bunun için mi sandıkları patlatacak? Yozgat kamu yatırımları alan iller sıralamasında son on il içerisinde yer alıyorken Yozgat’a yeni bir teşvik uygulaması ya da pozitif ayrımcılık yapmadınız, kendinden daha küçük illerden bile daha az kaynak aktardığınız için mi sandıkları patlatacak? Yozgat ticaret odasının önderliğinde Yozgat’a özgün bir proje olarak 2006 yılında hükümetinize sunulan hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesini, başka illerde gerçekleştirip Yozgat’ı sıralamaya bile almadığınız için mi Yozgatlı sandıkları patlatacak? Yaşanabilir iller sıralamasında sondan 9. Sırada olduğu ve Türkiye’de en kısa ömürlü insanların yaşadığı şehir olduğu için mi sandıkları patlatacak?"

"YOZGAT’TA HER YIL 500 İŞ YERİNİN KAPISINA KİLİT VURULDU"

Yozgat’ın adeta kendi kaderine terk edildiğini söyleyen Durmaz, ilde her yıl 500 iş yerinin kapısına kilit vurulduğunu kaydetti. Durmaz, "Yozgat gibi aynı ölçekteki iller ikincisini kurarken organize sanayi bölgesi adeta terk edilmiş bir durumdayken ve Yozgat’ta her yıl ortalama 500 iş yerinin kapısına kilit vurulduğu için mi sandıkları patlatacak? LYS’de Türkiye genelinde 62. sırada, eğitimdeki başarı itibariyle orta Anadolu’daki on il arasında sonuncu sırada yer aldığı için mi sandıkları patlatacak? 12 yılda bir şehir hastanesini hizmete sunmadığınız, her gün Yozgat’tan ortalama 12 ambulansın Niğde’ye, Sivas’a, Samsun’a, Çorum’a, Kayseri’ye ve Ankara’ya hasta naklettiği ve bazılarının da yollarda hayatını kaybettiği, adeta kabusa dönen sağlık politikanız için mi sandıkları patlatacak? Reel olarak 12 yıl önceki ürün bedeline ulaşamamış, haciz ve hapis kıskacına aldığınız, dünyanın en pahalı mazotunu, tohumunu, gübresini kullandırdığınız için üretimden vazgeçen çiftçimiz, çocuklarını evlendiremediği, çiftini çubuğunu satmak zorunda kaldığı için mi sandıkları patlatacak? Açlığa mahkum ettiğiniz, ayda bir kere evine eti zor alan, yeterli beslenme imkanından mahrum bıraktığınız emeklimiz mi sandıkları patlatacak? Vergisini ödeyemeyen, primini yatıramayan, dükkanını çoğu zaman siftahsız kapatan esnafımız mı sandıkları patlatacak? Sayın Başbakan Yozgatlıyı bir kez daha kandıracağını düşünmüş, yüksek hızlı trenin ne zaman hizmete gireceğinden bahsetmek yerine İstanbul’daki üçüncü köprünün üzerindeki tren hattından bahsetmiş, havaalanının ne zaman yapılacağına değinmemiş yine İstanbul’daki, üçüncü havalimanından bahsederek Yozgatlının aklıyla alay etmiştir. Evet, sandıklar patlayacak ama bu sefer Yozgatlı; aldatma ve kandırma siyasetine son noktayı koyacak ve sandığı aldatanların, kandıranların bölücülerin yol arkadaşlarının ve Yozgatlının hakkını, ayakkabı kutularına koyanların başına patlatacaktır. Yozgatlı sandığı helalden yana patlatacak, haramilere dur diyecek, milliyetçi hareket partisinin yanında saf tutarak hakkına hukukuna sahip çıkacaktır." diye konuştu.

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYEMEYEN ERDOĞAN’A 30 MART’TA MİLLİYETÇİLİĞİ ÖĞRETECEKTİR"

"Yozgat milliyetçidir, Yozgat milliyetçilerin, vatan sevdalılarının, ülkesini karşılıksız seven yiğitlerin diyarıdır." diyen Durmaz, şöyle devam etti: "Yozgatlı, memleketini, ülkesini sevmek ve yükseltmek olarak değerlendirdiği milliyetçiliği ayaklar altına alan, İmralı talimatlarına boyun eğen, Kandil'e uşaklık eden, Barzani ve Şivanperver ile düet yapan ve 'Ne Mutlu Türküm' diyemeyen Recep Tayyip Erdoğan’a 30 Mart’ta milliyetçiliği öğretecektir. Sayın Başbakan, her sıkıştığında 12 yıl önceki iktidara suç atmakta karalama yapmakta ve onların hayalleri bizim icraatlarımıza yetmez demektedir. Başbakan doğruyu söylemektedir. AKP’nin 12 yıllık icraatının sonunda başvurduğu hırsızlık usulleri değil bizim, şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerdir, bunlar hırsızlığın literatürüne yeni argümanlar, yeni yöntemler kazandırmışlardır. Ayakkabı kutuları, elbise çantaları, çikolata kutuları bunlardan sadece bir kaçıdır. 12 yıllık AKP icraatını bir cümle ile ifade etmek gerekirse; 'memleketi soymuşlar kutulara koymuşlar' demek yeterli olacaktır."

"BU SEÇİM HELALİN HARAMLA MÜCADELESİ OLACAKTIR"

30 Mart seçimlerinin helalin haramla mücadelesi olacağını söyleyen Durmaz, "Bu seçim dürüstlüğün, kul hakkını gözetmenin ve Allah korkusunun yolsuzlukla, hırsızlıkla, vurgunculukla ve yağmacılıkla mücadelesi halinde geçecektir. Hırsızlığın hükümranlığı, yağmanın egemenliği, soyguncunun düzeni yakında son bulacak, yakında küllenecektir. Milliyetçi Hareket Partisi milletimize kaşıkla verip kepçeyle alan, vatan evlatlarının hakkını bakan evlatlarına peşkeş çeken, bacanaklardan yolsuzluk bacası inşa edenlerden hesap soracaktır. Yozgatlı hemşehrilerimizden hem Yozgat merkez, hem de tüm ilçelerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak yetki talep ediyoruz. Yozgatlı hemşehrilerimiz; Milliyetçi Hareket’e bir şans vermeleri ve Milliyetçi Hareket’i yerelde iktidar yapmaları hâlinde hak ettikleri hizmeti fazlasıyla alacaklardır. Ateşle imtihandan geçen Türk milletini, bugün yaşadığı bunalımlardan çıkartacak yegâne siyasi güç Milliyetçi Hareket’tir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar