MHP Milletvekili Şimşek: Başbakan kendini öven gazetecilerle dolaşmaktadır

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini övecek gazetecilerle dolaştığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Şimşek: Başbakan kendini öven gazetecilerle dolaşmaktadır

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini övecek gazetecilerle dolaştığını iddia etti. Türkiye’yi saran grip salgınına kendisinin de yakalandığını, beş gündür yattığı evinden Bafralı basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak için çıktığını söyleyen Şimşek, "Hepinizin bildiği gibi basın, önemli bir iş yapıyor. Son günlerde ise Türkiyemiz'de basının da iş yapması, ancak belli yerlere bağlanması, belli yerlerden icazet alarak çalışmasına bağlı. Bugün Başbakan yurtdışında sanırım. Dönmesi lazımdı bugün. Uzakdoğu seyahatine götürdüğü gazetecilere bakarsanız onu öven, öne çıkaracak gazetecilerle dolaşmaktadır." dedi.

Basının özgür olması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Şimşek, "Basın, vatandaşı doğru ve kısa sürede, lazım olan bilgiyle bilgilendirmelidir. Bugün AK Parti iktidarında geldiğimiz noktada, ülkenin nereye geldiğini hep beraber görüyoruz. Yapılan yolsuzlukların önü, gayrikanuni olarak kesilmek istenmekte. Bunun için savcıların önü kesilmekte, polis müdürlerinin tayinleri çıkarılmakta ve iktidarın izine basmayan her türlü yargı ve güvenlik mensubu tayine uğramakta. Bunun adı elbette ki demokrasi değildir. Demokraside bir yolsuzluk yargıcın önüne çıkmışsa onun önünün açılması lazım, tayine gönderilmesi değil. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şeyle karşı karşıya kalınması mümkün değildir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar