MHP, Büyük Birlik ve Saadet çatısı geliyor..

2015 Genel seçimlerinde BBP-Saadet Partisi ve MHP ittifakı için ilk sinyal.

Google Haberlere Abone ol
MHP, Büyük Birlik ve Saadet çatısı geliyor..

Büyük Birlik Partisi-BBP, 2015 Genel Seçimleri'nde Avrupa mebus namzet adaylarını Frankfurt'ta tanıttı.

BBP, Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf'ta bir otelde, Avrupa mebus namzet adaylarının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, BBP'ye Avrupa Türk Birliği (ATB) Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu’nun da dahil bulunduğu 33 mebus namzet adayının başvurduğu açıklandı.

MHP-BBDP-SAADET

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, seçimlerde Saadet Partisi ve MHP ile ittifak yapacakları iddialarına ilişkin, "Büyük buluşmanın olacağını düşünüyorum. Resmi görüşmelerimiz yoktur lakin bu iri buluşmayı ulus istiyor. Biz iri buluşma için hazırız" dedi.

Gürhan, Avrupa namzet adayı listesinin henüz nihai alternatifini almadığını ve namzet adayı sayısının artabileceğini söyledi.

BBP şekilde seçim çalışmalarına memleket içi ve memleket dışında devam ettiklerini aktaran Gürhan, Almanya'da seçimleri koordine edebilmek için Frankfurt’ta seçim bürosu açma kararı aldıklarını anlatım etti.

Büyük Birlik Partisi'ne eski politik partilerden bir fazla aşırı bireyin alaka gösterdiğini anlatım eden Gürhan, bu konu ile ilgili seçici olduklarını ve BBP’nin barajı geçeceğini dile getirdi.

Gürhan, konuşmasının peşinden matbuat mensuplarının sorularını yanıtladı. BBP, Saadet Partisi ve MHP'nin seçimlerde ittifak yapma ihtimaline ait bir soruyu cevaplayan Gürhan, şunları söyledi:

"Türkiye bir kargaşa ortamı içerisinde. Ülkemiz bölünme noktasına getirilmiş, ülkenin ekonomik manada 2015 seçimlerinden sonra bir çöküntü yaşayacağı uzmanlar tarafında saptama edilmiş. Ülkemizin bu halde olmasından hiç kimse memnun değil. Ben tüm vatanseverlere, bizim yanımızda olmuş ve sonradan kırgınlık yaşamış, herhangi bir nedenle bizlerin yanından ayrılmış tüm arkadaşların Türkiye'nin daha ileriye götürülmesi hesabına "büyük buluşmada" yer almasında fayda görüyorum."

BÜYÜK BULUŞMAYA HAZIRIZ!

Seçimlerde ittifak yapılması konusu için henüz resmi bir görüşme yapılmadığına dikkati çeken Gürhan, şunları kaydetti:

"Eğer BBP'de iri bir buluşmayı sağlayabilirsek, bu ülkemizin menfaatleri açısından, ülkemizin kurtuluşu açısından, camimizin, ezanımızın, bayrağımızın kurtuluşu açısından fazla aşırı önemli. Bu nedenle iri buluşmanın olacağını düşünüyorum. Resmi görüşmelerimiz yoktur lakin bu iri buluşmayı ulus istiyor. Biz iri buluşma için hazırız."

Türkiye'de politik partilerin her zaman, her çeşitli görüşmeyi yapabileceğini belirten Gürhan, "Vatanını, milletini seven herkes iri buluşmanın içerisinde olabilir, fakat bölücüler hariç" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar