HDP'lilerin dokunulmazlık dosyaları Meclis'e geldi

Ankara saldırganının taziyesine gittiği tepkilere neden olan Tuğba Hezer'in de aralarında bulunduğu çoğunluğu HDP'lilere ait olan 23 dokunulmazlık dosyaları TBMM'ye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
HDP'lilerin dokunulmazlık dosyaları Meclis'e geldi

Son Haberler Logo

Ankara canlı bombasının cenaze törenine gittiği için büyük tepkilere neden olan Van Milletvekili Tuğba Hezer ile HDP eş başkanlarının da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerine ait 23 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Dokunulmazlık dosyaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e çağrısı sonrası geldi. Dosyaların işleme konulup konulmayacağı bilinmiyor.

TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer Öztürk, Lezgin Botan, Nadir Yıldırım ve Adem Geveri, HDP Şırnak Milletvekilleri Ferhat Encu ve Leyla Birlik, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Altan Tan ve Nursel Aydoğan, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi.



Dosyalar, "gelen kağıtlar" içinde yer aldı. Meclis'e gelen dokunulmazlık dosyası sayısı da 452'ye ulaştı.

TAZİYE ZİYARETİ BÜYÜK TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

HDP'li Tuğba Hezer'in Ankara saldırganının taziye ziyaretine gitmesi kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. Türkiye genelinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, gazeteci ve aydınlar, Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki göstermişti.

Geçmişte Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkan Vekilliği görevini de üstlenen gazeteci yazar Avni Özgürel, Hezer'in taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, "Sadece Cumhuriyet tarihinde değil, insanlık tarihinde bir katilin evine taziye ziyareti, görülmüş şey değil" demişti.

Daha önce Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkanlığı görevini üstlenen KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem de olayı densizlik olarak nitelendirerek "Aile, milletvekilinin tanıdığı bile olabilir ama buna rağmen HDP'nin Türk kamuoyu ve seçmenine karşı daha ölçülü olması lazım" görüşünü dile getirmişti.

ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Hezer'i ima ederek, 'O milletvekili değil teröristin ta kendisidir' diyerek TBMM'ye çağrıda bulundu.

Erdoğan, muhtarlar buluşmasında yaptığı konuşmada şunları söylemişti: PYD/YPG'nin PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olduğu gerçeğinin artık herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Bu, yıllar öncesinden bizim malumumuzdur zaten. Bu örgütün terör örgütü olduğunun kabulü için illa PKK- PYD'nin bombalarını Ankara'da değil de başka başkentlerde mi patlatması lazım? Böyle bir vicdansızlık, duyarsızlık olabilir mi?



Artık bu komediye, bu gülünç oyuna bir son verilmelidir. 'Ben PKK ile birlikte hareket ediyorum' diyen bir örgüte, 'hayır senin PKK ile bir ilgin yok' demek bizim ve tüm dünyanın aklıyla alay etmektir. Bizimle de kimsenin alay etmeye hakkı yoktur.

Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili, milletvekili değil teröristin ta kendisidir.

Meclisimize gönderilen bu fezlekeler Meclis'te karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır. Artık milletimizin buna tahammülü kalmamıştır.

Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir. Parlamentoda bunlar tozlanmamalıdır, gereği yapılmalıdır. Parlamento bunlara karşı nasıl tavır koyacak, millet de bunu görmelidir.

 

Yorumlar