Ekonomi Bakanı Zeybekci: Hırsızlıkla ilgili ellerinde fetvaları var

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, muhalefet partilerinin 30 Mart yerel seçimleri öncesi mühürlü oy pusulalarında hırsızlık ve sahtekârlık yapabilmek için fetva aldıklarını iddia etti. AK Parti Denizli İl Danışma toplantısı EGS Park’da...

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı Zeybekci: Hırsızlıkla ilgili ellerinde fetvaları var

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, muhalefet partilerinin 30 Mart yerel seçimleri öncesi mühürlü oy pusulalarında hırsızlık ve sahtekârlık yapabilmek için fetva aldıklarını iddia etti.

AK Parti Denizli İl Danışma toplantısı EGS Park’da yapıldı. Toplantıya AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile parti mensupları katıldı. Burada bir konuşma yapan Zeybekci, muhalefet partilerinin “iktidara geliriz” korkusuyla dizlerinin titrediğini öne sürdü. Nihat Zeybekci, “Bunların. İktidara gelmek bu millete hizmet etmek bu memleketin dertleriyle uğraşmak bu ülkenin problemlerini çözmek bu ülkede bu kadar kısa sürede tüm yapılanları başarabilmek bunlar akıllarından hayallerinden geçmez.” dedi.

“Bu millet yırtık donlu Nihat’ı Ekonomi Bakanı yaptı.” diyen Zeybekci, ”Bugün Türkiye’de bu milletin malına, bu milletin huzuruna, bu milletin ekonomisine, bu milletin nesillerinin geleceğine, bu milletin egemenliğine, bağımsızlığına göz dikenler varsa o çocuk Tayyip Erdoğan’ın duruşuyla o yırtık donlu Nihat’ın bakışlarını baksınlar. Oralardan onlara ekmek çıkmaz.” diye konuştu.

‘SAHTEKÂRLIKLA İLGİLİ FETVALARI VAR’

Muhalefet partilerinin 30 Mart seçimlerde hırsızlık ve sahtekârlık yapmak için fetva aldığını öne süren Zeybekci, “Nerelerden mühürlü pusulalar ele geçirilip de bir yerlerde onları yakıp onların mühürlü kısımlarını yanmamış bırakarak bunların fotoğraflarını çekip neler yapmak istediklerini gayet iyi biliyoruz. Biz onların ne demek istediğini çok iyi biliyoruz. Bunların ellerinde artık fetvaları da vardır bu sefer. Önceden başka davaları da vardı. Bu sefer ellerinde fetvaları var. Bu sahtekârlıkla ilgili fetvaları var. Bu hırsızlıkla ilgili ellerinde fetvaları var. Ama hamt olsun. Onların bir hesabı varsa, Rabbimin de bir hesabı var. Onların bir tuzağı varsa Rabbimin de bir tuzağı vardır. O tuzakları başlarına geçirir. Tuzakları ayağına dolandı. Neler görmedik, neler yaşamadık. Nelerle karşılaşmadık. İnanın onları anlatamayız. Onları konuşamayız. Gittiler yemin billah ettiler.” şeklinde konuştu.

ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ‘PARALARI KAÇIRIYORSUNUZ’ DİYE SUÇLAMIŞ

Zeybekci, en yakınından bildiği eski bir AK Parti milletvekilinin Japonya’ya giderken kendilerini Malezya ve İran’a para kaçırmakla suçladığını ilk kez anlattı: “En dibimizdeki birisi. Gitti bir yerlerde yemin billah etti. ‘Bunlar var ya’ dedi. Türkiye’de ilk kez açıklıyorum. Japonya’ya giderken, Singapur, Malezya seyahatine giderken ‘bunlar dediler uçakta 60 milyar dolar para götürdü’ dediler. Allah seni bildiği gibi etsin. Sen 60 milyar dolar paranın ne demek olduğunu biliyor musun? Sonra ben bütün bunları hesaplattım. Hasbelkader Ekonomi Bakanıyız. 100 milyon dolar bir buçuk metreküp yapıyor. 60 milyar dolar 900 metreküp yapıyor. 900 metreküp demek 12 tane büyük 777 uçakla bizim Japonya’ya gitmiş olmamız gerekiyor. Utanmadan şunu dedi. ‘Japonya kabul etmedi ‘aman aman’ dedi. Singapur’a götürdünüz. Singapur da ‘aman aman’ dedi. Malezya’ya götürdünüz. O parayı bırakıp geldiniz’. ‘Niye götürmüşüz o parayı’ dedim ben. ‘Seçimi kaybedeceksiniz, kaçacak yer arıyorsunuz’ dedi. Ben böyle şok olup kaldım. Uçaktayız. Bizim eski bir milletvekilimiz olduğu için uçakta yan yana oturabiliyoruz. ‘Sonra siz İran’a gittiniz’ dedi. ‘İran’a giderken dedi bilmem ne görevlisi arkadan özel uçakla geldi. O oraya gelirken 30 milyar avro para getirdi.’ Bakın bunları ilk defa söylüyorum. ‘O parayı da İran’a bıraktınız’ dedi. Oturmuş kalmışım. Aklımdan hayalimden milyonlar geçiyor. Göstermem gereken tepki olarak. Sonra dedim ki ‘Allah seni bildiği gibi yapsın’. Sonra o çıktı tüm Türkiye’de bu yalanını döne döne anlattı. Her yerde anlattı. Bu yalanları bile gözlerini kıpmadan haktır, hukuktur, haramdır, helaldir, kul hakkıdır, yazıktır günahtır demeden söylediler. Ben size 2-3 5 sene önce demedim mi bunların hiçbir şeyi yapmaya kudreti olmadığı için bunlar sadece yalan söyleyecekler demedim mi? Bunlar derken kimseyi göstermiyorum. İşte hepsi.” CİHAN

Yorumlar