Destici: 28 Şubat’ın tüm izleri silinmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Şubat’ın tüm izlerinin silinmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: 28 Şubat’ın tüm izleri silinmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Şubat’ın tüm izlerinin silinmesi gerektiğini söyledi. 28 Şubat’ın 17. Yılı nedeniyle açıklama yapan BBP lideri Destici, 28 Şubat 1997'nin Türk demokrasisi ve siyasi tarihi açısından büyük önem arz ettiğini belirtti.

Söz konusu tarihin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin o yıllarda komuta kademesindeki görevlileri tarafından; muhtelif sektörleri, sözde sivilleri ve siyasileri devreye sokarak yaptığı bir darbe olduğunu ifade eden Destici, "Zorlama alınan' kararlarla, milletin iradesini hiçe sayıp siyaset ve algı mühendisliği yapanların gerçekleştirdiği 28 Şubat; 'asker postallarından' iktidar çıkarma heveslilerinin milletin iradesini hiçe sayarak kara bir gün oluşturduğu kara bir gün adıdır." şeklinde konuştu. Destici, "Milletimiz bu kara günü; geçmişte olduğu gibi 'tepeden inme' olarak gördü ve kararlarına sıcak bakmayıp olumlu da görmedi. Milletin tercihi ile iktidara gelemeyip, ellerinde bulundurdukları güçlerle, muhtelif oluşumları, medyayı, sivil teşekkülleri devreye sokarak yaptıkları darbenin etkisi dedikleri gibi 'bin yılda' sürmedi" ifadelerini kullandı.

'HAK MAĞDURİYETLERİNİN İADE EDİLMESİ LAZIM'

Başta öğretmenlik mesleğini yapanlar olmak üzere, doktorlar veya başka sektörlerde hizmet verenlerin 28 Şubat sürecinde görevlerinden uzaklaştırdığını belirten Destici, "Hak mağduriyetlerinin iade edilmesi lazım" dedi. Destici, "28 Şubat post modern darbe sürecinin tüm izlerinin silinmesini defalarca dile getirdik. 'Hukuk yoluyla silmeye çalışıyoruz' diyorlarsa da böyle bir düzenleme yapmadılar. Ayrıca, 28 Şubat sürecini belli bir yılla sınırlamak mümkün değil. 1995-2005 yılları arasında bu mağduriyet 10 yıl sürdü. Bu yıllar içerisinde istifaya zorlananların kim oldukları belli. Kimse kimseyi kandıracak durumda değil. Çünkü istifaya zorlanan ve kendi isteği ile ayrılanların tümünün sicil dosyalarında bu belli ve mevcut. Bu anlamda girişimler yapanları hep destekledik, desteklemeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

NAMLUSUNU MİLLETİNE DOĞRULTAN TANKA SELAM DURMAM

Destici, "Kendi partisi iktidarda olmadığı halde bu sürece; 'Namlusunu milletine doğrultan bir tanka selam durmam' diyerek tepkisini ortaya koyan şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşları ve Alperenler olarak bağımsız, mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşanılabilir bir Türkiye için 'Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olarak gördüğümüz' Türkiye'nin itibarı ve siyasetinin yüz akı' olan Büyük Birlik Partisi ile yolumuza tüm imkânsızlıklara rağmen devam ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar