CHP'li Oran: Erdoğan, siyasette seviyeyi de üslubu da sıfırladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türkiye’de yazmanın, yemenin, içmenin, televizyon izlemenin ve maçlarda tezahürat yapmanın yasak olduğunu belirterek, Türkiye’nin ‘yasaklar ülkesi’ haline geldiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Oran: Erdoğan, siyasette seviyeyi de üslubu da sıfırladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türkiye’de yazmanın, yemenin, içmenin, televizyon izlemenin ve maçlarda tezahürat yapmanın yasak olduğunu belirterek, Türkiye’nin ‘yasaklar ülkesi’ haline geldiğini savundu. Oran, Erdoğan'ın siyasette seviyeyiyi de, üslubu da sıfırladığını savundu.
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, burada yaptığı konuşmada AK Parti hükümetini ve Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Oran, "Türkiye’nin her yerini karış karış geziyorum. Şu anda iktidar partisinin oy oranı düşüyor. CHP’nin ise oy oranı ise artıyor. 30 Mart’ta düğüm çözülecek. Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler yapılacak. Bu seçimlerde halk kazanacak ve ülkeye temiz siyaset getireceğiz.Çok önemli bir devrime hazırlanıyoruz. Bu bir yerel seçim ama Türkiye’nin geleceğini etkileyecek bir seçim. Yerel seçimlerin ardından genel seçimler de yapılabilir. Biz buna hazırlıklıyız. CHP iktidara geldiği günden programını hazırladı." diye konuştu.
"ERDOĞAN SİYASETTE SEVİYEYİ DE, ÜSLUBU DA SIFIRLADI"
AK Parti’nin bu seçimi yerel seçimden çıkardığını ve kendi kaderini oylama seçimi haline getirdiğini söyleyen Oran, "Siyasette üslup gerçekten son derece kötü. Mitinglerde yapılan konuşmalar Başbakan Erdoğan’ın ağzından çıkan sözlere baktığınız zaman gerçekten Erdoğan siyasette seviyeyi de, üslubu da sıfırladı. Miting alanlarında herkese hakaret ediyor. Sen iktidarsın. Sen yürütmenin başısın. Senin görevin vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, sen bu görevini yapmıyorsun. Kanunsuz emirler veriyorsun, polise orantısız şiddet kullandırıyorsun, biber gazı polis hakkıdır diyorsun." ifadelerini kullandı.
"ÜLKENİN BAKAN ÇOCUKLARINA DEĞİL VATAN EVLATLARI İÇİN ÇALIŞILAN SİYASETE İHTİYACI VAR"
Türkiye’nin bakan çocuklarına değil vatan evlatlarına bakacak siyaset anlayışına ihtiyacı olduğunu kaydeden Oran, "Türkiye’de özgürlüklerin, her rengin ve kimsesizlerin ülkesi olacak. Biz CHP olarak bu konuda çok kararlıyız. Sadece yandaşa, kendi ceplerine çalışmayan, bakan çocuklarına değil, vatan evlatlarına çalışılan bir siyasete ihtiyaç var. CHP’nin Belediye Başkanına oy verildiği zaman aynı zamanda Türkiye’nin iktidarına da oy vermiş oluyorsunuz."diye konuştu.
Konuşmaların ardından Oran, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan ve bazı partililer ile CHP seçim bürosunu ziyaret ederek, CHP Boğazlıyan Belediye başkan adayı Ali Ayık ve partililer ile bir süre sohbet etti.
CİHAN

Yorumlar