BDP’liler birbirlerine aynı kürsüden cevap verdi

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan arasındaki söz düellosu bugün de devam etti.

Google Haberlere Abone ol
BDP’liler birbirlerine aynı kürsüden cevap verdi

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan arasındaki söz düellosu bugün de devam etti. Dün akşam Genel Kurul’da kendisine katılmadığını açıklayan BDP’li Buldan’a Sakık aynı kürsüden şu cevabı verdi: "Dün grup başkan vekilimiz Pervin Buldan ben yokken bir açıklama yapmış. Yani ben burada neyi söylediğimi çok iyi biliyorum, hatta burada gelirken kendisi de alkışladı, sonra neyin değiştiğini bilmiyorum."

TBMM Genel Kurulu’nda MİT yasasıyla ilgili görüşmelere geçmeden önce danışma kurulu önerisi görüşüldü. Görüşmeler sırasında söz alan BDP’li Sakık, dün yaptığı konuşmada MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ekibine gönderdiği kutlama mesajı ile ilgili açıklama yaptı. Konuşmasının yanlış anlaşıldığını belirten Sakık, "Yanlış anlaşılmalardan dolayı, dün grup başkan vekilimiz Pervin Buldan ben yokken bir açıklama yapmış. Yani ben burada neyi söylediğimi çok iyi biliyorum, hatta burada gelirken kendisi de alkışladı, sonra neyin değiştiğini bilmiyorum, bir miktar sosyal medyadaki fırtınalardan dolayı beni kollamak, korumak adına böyle bir şey." ifadelerini kullandı.

Bazı konularda hassasiyetlerinin olduğunu belirten Sakık, "Evet, yani hepinizin hassasiyetleri var, şununuz var, hele Roboski'yle ilgili bilmem neyle ilgili hepimizin hassasiyeti çok çok var ve biz ölüm çemberinden çıkıp geldik. Ve kendisi yanlış anlaşıldığını, "Ben yanlış anladım.", bu şekilde gelip, kardeşçe bir hukukumuz var tabii ki ama keşke olmasaydı bunlar. Bizim bu konudaki taleplerimiz çok açık ve nettir. Yani söylediklerimizi çok iyi biliyoruz, ne söylediğimizi çok çok da iyi biliyoruz, bazı bize tepeden bakan kesimlerin zaman zaman bizim bu konuda ne söylediğimizi bilmediğimizi… Vallahi, biz otuz yıldır bu mücadeleden geliyoruz ve açık ve net olarak söylüyoruz. Kürt hareketi ne istediğini çok iyi biliyor. Sayın Öcalan ne istediğini çok iyi biliyor, hangi türde ne görüşmeleri yapacağını çok çok iyi biliyor. Artık dost gözüküp de Kürtlerin yakasından lütfen elinizi çekin. Biz ne istediğimizi çok iyi biliriz. Kürt halkı önderiyle, Kürt halkı temsilcileriyle, grubuyla bu ülkede neyi istediğini çok iyi biliyor.” şeklinde konuştu.

SAKIK’TAN BAHÇEKAPILI’YA: BÖYLE MİLİTANCA DAVRANIRSAN

Öte yandan BDP’li Sakık ile oturumu yöneten Ayşenur Bahçekapılı arasında içerik tartışması yaşandı. Sakık’ın konuşmasını kesen Bahçekapılı, "Sayın Sakık dün bunlar konuşuldu, yeterince tartışıldı." dedi. Sakık da Bahçekapılı’ya tepki göstererek, "Ben Kamer Genç değilim, bana bunları söyleyemezsiniz. Bu kadar militanca davranırsan karşında militan görürsün.” şeklinde cevap verdi.
CİHAN

Yorumlar