Şehitkamil Belediyesi, tarihi savunmayı çocuklara anlattı

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.

Google Haberlere Abone ol
Şehitkamil Belediyesi, tarihi savunmayı çocuklara anlattı

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle, öğrencilere “Samag Tepe” tiyatro gösterisi sunarak, tarihi Gaziantep savunmasını anlattı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen tiyatro gösterisine AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çeled Uşaglar kurucusu Sanat Yönetmeni Orhan Uslu ve ekibi, Antep Savunması’nda yaşanan sıkıntıları, izleyicilere anlattı. Zaman zaman duygu dolu anlar yaşatan ekip, izleyicileri adeta 92 yıl öncesine götürdü.

İzleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Çeled Uşaglar Tiyatro ekibi heyecanlı dakikalar yaşattı. Program sonunda Nejat Koçer, Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Çeled Uşaglar tiyatro ekibine çiçek takdiminde bulundu. Koçer, bu tür programların çocuklar açısından önem taşıdığını belirterek, programı düzenleyen Şehitkamil Belediyesi’ne ve Çeled Uşaglar tiyatro ekibine gösterilerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra protokol üyeleri ve izleyiciler ‘Gaziantepliyiz’ şarkısını hep birlikte söyledi.
CİHAN

Yorumlar