Muğla'da er ve erbaşlara evlilik öncesi eğitim verildi

Muğla'da vatanı görevini yapan er ve erbaşlara yönelik evlik öncesi eğitim verildi. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki eğitime Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç, psikolog Se.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da er ve erbaşlara evlilik öncesi eğitim verildi

Muğla'da vatanı görevini yapan er ve erbaşlara yönelik evlik öncesi eğitim verildi. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki eğitime Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç, psikolog Semra Karaağaçlı, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Dr. Hasan Akpınar ile 120 er ve erbaş katıldı.

Alay Komutanı Çelik, yaptığı açıklamada toplumda sağlıklı evliliklerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla uygulanan eğitimlerin, vatani görevini yerine getiren er ve erbaşlara faydalı olacağını söyledi. Evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatini çekmek istediklerini belirten İl Müdürü Akkuzu ise eşlerin evlilik öncesi eğitim almasının, sonradan çıkacak problemlerin önlenmesi noktasında etkili olduğunu belirterek, "Tüm dünyada yapılan bilimsel çalışmalarla bu kanıtlanmıştır. Bu düşünceden hareketle evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekilmesi ve toplumsal farkındalık sağlanması önemlidir. Evlilik, her şeyden önce fedakârlık, sevgi, sadakat ve anlayışla başlar." dedi. Konuşmaların ardından psikolog Karaağaçlı ve Dr. Akpınar ile İl Müdür Yardımcısı Tunç eğitim verdi. CİHAN

Yorumlar