Manavgat'ta geçen yıl 12 firma 1 milyon 50 bin dolarlık ihracat yaptı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen yıl 12 firma 1 milyon 50 bin dolarlık ihracaat yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta geçen yıl 12 firma 1 milyon 50 bin dolarlık ihracat yaptı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen yıl 12 firma 1 milyon 50 bin dolarlık ihracaat yaptı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, bu rakamı 2014'te yükseklere çekmek için çalışma yaptıklarını belirtti. Boztaş, Manavgatlı işadamlarının ihracatla tanışması ve ufuk turu için 'Merhaba Dünya' sloganıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

MATSO tarafından organize edilen 'Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programı'nı tamamlayanlara Marmara SPS Academy onaylı Katılım Sertifikası verildi. 3-6 Şubat tarihleri arasından MATSO otogar toplantı salonunda gerçekleşen ve Dr. Murat K. Bezirci ve Doç. Dr. Ayşegül Oğuz tarafından uygulamalı ve teorik olarak verilen derslerin ardından düzenlenen törende kursu tamamlayan 60 kişiye sertifikaları verildi. Törende bir konuşma yapan Boztaş, Manavgat'ın ihracat kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek "Antalya İhracatçı Birlikleri’nin verilerine göre 2013 yılında, Manavgatlı 12 firma toplamda 1 milyon 50 bin dolar ihracat gerçekleştirmiş görünüyor. Söz konusu 12 firmamız hepimizin gurur kaynağı. Ancak rakamlar, ilçemizde ihracatı geliştirme adına yürüttüğümüz çabanın ne kadar haklı olduğunu gösteriyor." dedi. Açtıkları program ile ihracat yapmamış işletmelerin ihracata başlayabilmeleri için gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını amaçladıklarını kaydeden Boztaş, İhracat yapmakta olan işletmelerin de bilgilerini güncelleyerek yürüttükleri operasyonlarda zamandan ve paradan tasarruf etmelerini hedeflediklerini belirtti.

"MANAVGAT'I İHRACATLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açtıkları 'Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programı'nın yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Boztaş, iki grup halinde 60 kişinin eğitimlerini tamamlayarak sertifikasını aldığını söyledi. Müracaatların yoğun olması sebebiyle önümüzdeki günlerde kursu yeniden açmayı hedeflediklerini kaydeden Boztaş, "Maalesef programın formatı gereği sınıfları belirli bir sayıda tutmak zorunda kaldık. Müracaat eden fakat eğitime katılamayanlar için kısa sürede tekrarlarını gerçekleştirerek, onların gönlünü almak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Göreve gelmeden önce Manavgat'ı ihracatla tanıştıracakları sözü verdiklerini hatırlatan Boztaş, bu bağlamda 2013 Kasım ayında Sırbistan, Hırvatistan, Ekvator Ginesi ve Kolombiya’dan 38 firma temsilcisini Manavgat' a getirdik. getirerek işadamlarının ihracatla buluşmasına ev sahipliği yaparak öncü olduklarını kaydetti. Boztaş, "Merhaba Dünya’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte Manavgatlı iş adamlarımızla buluşturduk. O günkü katılım ve gördüğümüz ilgiden ötürü büyük heyecan duyduk. Benzer buluşmaları tekrar gerçekleştirmeye çalışacağız." dedi.

"MANAVGAT EKONOMİSİNİN TURİZME DAYALI OLMASI RİSK OLUŞTURUYOR"

İlçe ekonomisinin turizme dayalı olarak geliştiğinin altını çizen Boztaş, bunun Manavgat'ın geleceği açısında risk oluşturduğunu söyledi. İlçede ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmesi gerektiğini kaydeden Boztaş, turizme dayalı olan ilçe ekonomisinin, en küçük krizde sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Boztaş, sözlerini şöyle tamamladı: "İlçemizde otellerin 6 ay dolu 6 ay boş olması ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Bu nedenle turizmin 12 aya yayılması, Manavgat Organize Sanayi Bölgesi yapılması ve Manavgatlı daha fazla iş adamının ihracat yapması gibi birçok konuda ekonomik faaliyetleri çeşitlendirecek çalışmalar yapıyoruz."


CİHAN

Yorumlar