BBP'li Güra: Projelerimiz Gündoğmuş'ta göçün önlenmesine yönelik

BBP Antalya Gündoğmuş Belediye başkanı adayı Davut Güra, seçilmesi halinde, göçün önüne geçmek için kalıcı yatırımlar yapacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Güra: Projelerimiz Gündoğmuş'ta göçün önlenmesine yönelik

BBP Antalya Gündoğmuş Belediye başkanı adayı Davut Güra, seçilmesi halinde, göçün önüne geçmek için kalıcı yatırımlar yapacağını söyledi. Güra, Antalya'nın turizm yörelerine en fazla göç veren üç ilçesinin İbradı, Akseki ve Gündoğmuş olduğunu kaydetti.

15 yıl önce Gündoğmuş'un nüfusu 9 bin olduğunu, geçen süre içinde iş imkanlarının kısıtlı olmasına bağlı 2 bine düştüğünü belirten Güra, ilçenin en önemli geçim kaynağının ormancılık ve arıcılık olduğunu söyledi. 30 Mart mahalli seçimleriyle ilgili açıklama yapan Güra, seçilmesi halinde Gündoğmuş'ta eko, doğa sporları, botanik, yayla ve çiftlik evi turizmine yönelik yatırımlar yapacağını kaydetti.

İstidam alanları oluşturulmazsa Gündoğmuş'un nüfusunun altına düşeceğini belirten Güra, "Halkımız 30 Mart'ta sandıkta yetki verirse öncelikli yatırımlar göçü önlemeye yönelik olacaktır. Gündoğmuş'ta göçün önlenmesi için ekoturizme ağırlık verilmeli. Ekoturizm ile ilgili 5 yıldır çalışma yapıldığına dair bir söylenti var. Lakin hiçbir icraat yok. Bize yetki verilirse projelerimiz hazır. Yeter ki sandıkta yetki alalım. Gündoğmuş balını da dünya markası yapacağız." dedi. CİHAN

Yorumlar