Başakşehir’de 3D printer dönemi

Başakşehir Living Lab’de (Teknoloji ve İnovasyon Merkezi) proje prototipinin üretileceği 3D printerlar bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir’de 3D printer dönemi

Başakşehir Living Lab’de (Teknoloji ve İnovasyon Merkezi) proje prototipinin üretileceği 3D printerlar bulunuyor. Biri çok renkli, diğeri tek renkli olan printerlar ile ürünler 3 boyutlu ortaya koyuluyor.

Teknik Eğitmen Erdem Erduvan, “Çok renkli prototip makinesinin masaüstü yazıcılar gibi çalışır. Tek ayrı yanı kâğıt yerine kendi tozundan yararlanmasıdır. Toza sıvısını yine birebir yazıcı kartuşları gibi kartuşların içinden geçirerek üretimi yapar. Bitimin ardından tozun içinden malzemenizi çıkartırsınız ve yan tarafında bulunan temizleme ünitesinde temizleyerek sertleştirici uygulayarak ürünü alabilirsiniz. Cube adlı tek renkli printer makinemiz PLA denilen poli laktik asit ten yapılmış flementi kullanır.“ dedi.


Living Lab’de 3D printerların yanı sıra sanal bir makine var Erduvan bu makine ile bir şeyler tasarlanabildiğini, var olan bir şeyde oynama yapılabildiğini dile getirdi. Dijital ortama aktarılmış 3 boyutlu tarama datasında oynamalar yapılacağını, 3D printerlardan çıktı alınabileceğini aktardı. Erduvan, “Kullandığımız üç boyutlu gözlük ve tasarımcı-bilgisayar etkileşiminde yeni bir ara yüz oluşturan alternatif tasarım aracı olan bird ve yerçekimi özelliği ile modellerin gerçek ortamda nasıl hareket ettiğini de görebilirsiniz.“ dedi.

3D printerlarla ürünlerini görmek için girişimcilerin ilk olarak Başakşehir Living Lab’a bir proje sunması gerekiyor. Proje uygun görülmesi halinde 3-6 ay arası bir sürede kuluçka katında geliştiriyor. Daha sonra bunu canlı bir labarotuvarda üreten girişimcilerin proje sonucunda elde ettikleri ürün ya da hizmetleri merkezde bulunan Showroom veya Başakşehir’in pilot bölgelerinde hayata geçirilerek halkın görüşüne sunuluyor.
CİHAN

Yorumlar