Zengin Etme Vaadinde Bulunan Holdinge Soruşturma Açıldı

Zincire gelen binlerce kişiden para toplayan Mega Holdings savcılığı harekete geçirdi. Soruşturmada Beşiktaşlı ünlü bir futbolcununda bulunduğu birçok isim sorgulandı.

Google Haberlere Abone ol
Zengin Etme Vaadinde Bulunan Holdinge Soruşturma Açıldı

Geçtiğimiz sene başında gündeme gelen Mega Holdings ile alakalı yeni bilgilere ulaşıldı. Bir çeşit 'saadet zinciri' şekilde görülen ve web sitesi satışı ile yeni organ yapılan uyum ile alakalı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi. Savcılık buyruğu ile harekete geçen İstanbul Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü, düzene binlerce bireyin organ yapıldığını ortaya koydu. Üye olanların içerisinde Beşiktaşlı meşhur futbolcuda var.

POLİS DE VAR İTFAİYECİ DE

Web sitesi satışı yapılarak yeni üyelerin kazandırıldığı düzene üniversite öğrencilerinin yanı sıra, asker, polis, hemşire ve avukatların da dahil edildiği anlaşıldı. Edinilen bilgilere nazaran düzene organ bulunan polis sayısı 100'ü buluyor. Bir kısmı İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden birileri yüksek gelir kazanan 'lider' küme içerisinde yer alıyor. Derinleştirilen tahkikat sürecinde bir takım polislerin, şirketin yurtdışı etkinliklerine de katıldığı belirlendi.

DOSYADA 160 KİŞİ 'ŞÜPHELİ'

Hong Kong merkezli Mega Holdings'e bağlı İstanbul'da kurulu Mega Bilişim Ağ Pazarlama ve İnternet Hizmetleri adlı şirketi üstünde çalışmalarını yoğunlaştıran Mali Şube ekiplerinin yürüttükleri çalışmalar kapsamında 160 kadar bireyin adı zanlı şekilde dosyaya girdi. Şüpheliler içerisinde kuruluş ortakları ve sigortalı çalışan şekilde görünen isimlerden Mesut Öpengin, İran asıllı Hossein Khezrzadeh, Mahmut Yaman, K. Enes Olğun, Mahmut İnan, M. Selma Olğun, Fatih Yazıcı, Dr. onur Menteşe, Akşemsettin Kocabaş, Erhan Baş bunun şeklinde 'lider' konumdaki adlar bulunuyor.

ODUN HERİF'E TEHDİT İDDİASI

Yürütülen tahkikat kapsamında 100'e yakın şahıs de 'mağdur' şekilde anlatım verdi. Mali Şube ekiplerinin Şahit şekilde ifadesini aldığı adlar içerisinde 1,8 milyon aşkın takipçisi bulunan Twitter fenomeni Odun Herif'in de yer aldığı öğrenildi. Odun Herif'in Mega Holdings sistemi ile alakalı yaptığı paylaşımlar sonrası tehdit edildiği kaydedildi. Öte yandan meşhur bir futbolcusunun da önümüzdeki günlerde 'mağdur' şekilde ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

'YAPILAN NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK'

Savcılığın tahkikat dosyasının mühim belgeleri içerisinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişinin hazırladığı rapor da bulunuyor. Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Şakir Engin Yüksel'in hazırladığı raporda, Mega Holdings'in faaliyetlerinin Türk Ceza Kanununa nazaran 'nitelikli dolandırıcılık' yer aldığı kaydedildi.

'EN ALTTAKİLER KAYBETMEYE MAHÛM'

Raporda özetle, piramit satış sisteminin göze çarpan özelliklerinin görüldüğü belirtilerek 'Üye kayıtları doygunluğa ulaşılınca birden düşme yaşanacak. Bu halde düzene en son giren en az yüzde 71,8'i parasal şekilde kaybedecek. İnsanlara, zenginlik, hiç çalışmama bunun şeklinde gerçekçi olmayan vaatlerde bulunuluyor. Sistem, organ gençler üstünde yürütülen psikolojik algı yöntemi üstünden sürdürülüyor. Yapılan törenlerde mükafat dağıtılan armağan çekleri gerçeği yansıtmıyor. Satışı yapılan ürün web sayfası ürünü pazardaki benzerleri ile karşılaştırıldığında daha pahalı. Ürün (web sitesi) yapılan organ kaydı için tam olarak bir vasıta şekilde kullanılıyor. Sürdürülebilir bir işletme modeli değil. Piramidin el alt katmanındakiler her süre kaybetmeye mahkûm' denildi.

MASAK DA İNCELEME YAPMIŞ

Soruşturma dosyasına bir Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun da girdiği anlaşıldı. Raporda, bir sıra zanlı nakit transferlerinin yapıldığına işaret edildi.

'DAHİL OLMAM İÇİN BASKI YAPTILAR'

Soruşturma kapsamında 'mağdur' şekilde ifadesi tahsil edilen Odun Herif (Kadir Doğrubakar) şunları söyledi: 'Olay temmuz ayında yaşanmıştı. İlgili kuruluş çalışanlarından Facebook ve Twitter üstünden devamlı davetler alıyordum. Sisteme dahil olmam için devamlı baskı yapıyorlardı. Sonunda dayanamayıp 8-10 tweetlik sistemi tiye sektör bir ova yazdım. Bu tweetleri attığım sırada kuruluş çalışanları vasıtası ile tehdit edildim. Attıkları tehdit mesajlarını Twitter'dan yayınladım. Daha sonra emniyetten ulaştılar. Şirketle ilgili tahkikat yürütüldüğünü söyleyip ifadeye çağırdılar. Gidip ifademi verdim.'

Odun Herif'in paylaştığı bu mesajlar sonrası tehdit edildiği anlaşıldı.



(Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar