Yunanistan 3. yardım paketine ihtiyaç duymuyor

Avrupa Birliği, IMF ve Avrupa Merkez Bankası’nın verdiği kredilerle ayakta durun ve iki kez kurtarma paketinden yardım alan Yunanistan’ın 3.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan 3. yardım paketine ihtiyaç duymuyor

Avrupa Birliği, IMF ve Avrupa Merkez Bankası’nın verdiği kredilerle ayakta durun ve iki kez kurtarma paketinden yardım alan Yunanistan’ın 3. yardım paketine ihtiyaç duymadığı öne sürüldü.

Başbakan Antonis Samaras ve Maliye Bakanı Giannis Staurnaras, Yunanistan’ın 3. yardım paketine artık ihtiyaç duymadığını söyledi.

Bild gazetesine konuşan Samaras, “Yeterince paramız var.” dedi ve şimdiye kadar alınan kredilerde işlerin büyük kısmının düzeldiğini; yolun yüzde 85’inin geride kaldığını söyledi.

Yunan başbakana göre, 3. bir yardım paketine ülke ihtiyaç duymuyor ancak daha önce alınan kredilerin vadesinin uzatılması ve faiz oranlarının düşürülmesi, borçların geri ödünmesinde kolaylık sağlayacak.

Samaras, ülkenin son 40 yıldır ilk kez bütçesinin düzene girdiğini ve mali politikalarda olumlu geri dönüş aldıklarını da sözlerine ekledi.

Maliye Bakanı Staurnaras ise Frankfurter Allgemeine Zeitung’a yaptığı açıklamada; Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu ve yerel seçimler öncesi vadenin uzatılması ve faizlerin düşürülmesinin Yunanistan’daki aşırı sağcıların etkisini azaltacağına dikkat çekti.

Yunan bakan, aksi halde ülkedeki aşırı sağcıların seslerini seçimlerde daha fazla duyurabileceğini bunun da ülkede istikrara zarar vereceğini ima etti.

Ekonomik krize giren Yunanistan, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) aldığı destekle ayakta durmaya çalışıyor. Yunanistan, şimdiye kadar iki yardım paketi üzerinden 250 milyar Euro’dan fazla borç aldı. CİHAN

Yorumlar