Yıldız Holding Halka Arz İçin Başvuru Yaptı

Yıldız Holding'in iştiraki süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda sermayesinin yüzde 45'ine kadar olan payların halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yıldız Holding Halka Arz İçin Başvuru Yaptı

Yıldız Holding'in en iri şirketlerinden birisi bulunan Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ak Gıda), paylarının halka arzı için dün nedeni ile Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) müracaatta bulundu. Şirketin 2014 yılı nedeni ile satış gelirleri 2.040,6 milyon TL şekilde gerçekleşti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SÜT ÜRETİCİSİ

Yıldız Holding ve halka arzda rakamlarını satacak bulunan başka Ak Gıda hisse sahipleri, birincil halka arz kapsamında var sermayenin yekün yüzde 45'ine kadar bulunan rakamlarını satmayı planlıyor. Ak Gıda, süt işleme kapasitesine göre, Türkiye Süt ve Süt Ürünleri Sektöründe yekün süt kullanması bakımından Türkiye'nin en iri üreticisi konumunda.

AÇIKLAMA YAPILDI

Yıldız Holding'den yapılan izahatda, şirketin satış gelirlerinin 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 16.7 yükselişla 2.04 milyar liraya arttıği söylendi. Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, 'Ak Gıda, Türkiye çapında kurulu 5 tane üretim tesisi ile gündelik 4.000 tonluk çiğ süt işleme kapasitesine sahip. Bu kapasite ile sahasında Türkiye'nin en iri üreticisi konumunda' dedi. Açıklamaya göre Ak Gıda, Yıldız Holding markaları bulunan İçim ve Dolcia'nın yanı sıra, Mis ve Dost bunun şeklinde münhasır ve hususi markalı alternatifler için de süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştiriyor.

GENİŞ ÜRÜN PORTFÖYÜ VE TANINMIŞ MARKALAR

Ak Gıda'nın markalı ve münhasır / hususi markalı kategorilerde 325 stok kaleminden oluşan geniş bir ürün portföyü bulunuyor. Ak Gıda, Yıldız Holding markaları bulunan İçim ve Dolcia'nın yanı sıra, Mis ve Dost bunun şeklinde münhasır ve hususi markalı alternatifler için de süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştiriyor. Ak Gıda, süt, peynir, yoğurt ve tatlı kategorilerini de içeren geniş bir ürün yelpazesini yurtiçinde ve yurtdışında, değişik harcama alışkanlıklarını karşılamak için uygar ve geleneksel kanallar aracılığıyla tüketiciye ulaştırıyor.

'LABNE PAZARININ LİDERİ'

Tütüncü, 2014 yılında 41 ülkeye yapılan ihracattan 84.7 milyon lira gelir elde edildiğini belirterek, 'Ak Gıda, Yıldız Holding'in markası bulunan Ülker ismiyle Suudi Arabistan'da labne pazarının da önderi konumunda' dedi. Türkiye ambalajlı besin ve meşrubat piyasasının ciddi oranda büyümesinin beklendiğini vurgulayan Tütüncü, büyümenin artan nüfus ve kentleşmenin yarı sıra, süt ürünleri tüketiminde ambalajsızdan, ambalajlıya yönelimden kaynaklanacağını ekledi.

KAZANCI BÜYÜK

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Ak Gıda'nın satış gelirlerinin 2014 yılında 2013'e göre %16,7'lik bir gelişme gerçekleştirdiğini belirterek, 'Şirketin 2014 yılı nedeni ile satış gelirleri 2.040,6 milyon TL şekilde gerçekleşti. Ak Gıda, Türkiye çapında kurulu 5 tane üretim tesisi ile gündelik 4.000 tonluk çiğ süt işleme kapasitesine sahip. Bu kapasite ile sahasında Türkiye'nin en iri üreticisi konumunda. Şirket, 2014 yılında 41 ülkeye gerçekleştirdiği ihraç kayıtlı satışlarla (özellikle Ortadoğu bölgesi) 84,7 milyon TL gelir elde etti. Ak Gıda, Yıldız Holding'in markası bulunan Ülker ismiyle Suudi Arabistan'da labne pazarının da önderi konumunda' biçiminde konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar