Yılbaşında en çok notebook ve akıllı telefon sattı

E-ticaret platformu kliksa.com’un verilerine göre tüketici, yılbaşı alışverişinde en çok notebook, akıllı telefon ve tablet gibi teknolojik ürünleri tercih etti.

Google Haberlere Abone ol
Yılbaşında en çok notebook ve akıllı telefon sattı

E-ticaret platformu kliksa.com’un verilerine göre tüketici, yılbaşı alışverişinde en çok notebook, akıllı telefon ve tablet gibi teknolojik ürünleri tercih etti. Notebook satışlarında yüzde 50, akıllı telefon satışlarında ise yüzde 25’e varan artışlar görüldü.


Yılbaşını da içine alan Aralık ayında tüketiciler, bilgisayar ve akıllı telefonlarda orta ve üst seviye ürünleri tercih ederken; tablette daha çok giriş ve orta seviye modellere yöneldi.

Yılbaşı hediyesi olabilecek elektrikli ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerini içine alan beyaz eşya ve küçük ev aletleri kategorisinde ciddi oranlarda artışlar gözlendi. Dik süpürge ve sıcak içecek hazırlama grubunda bulunan ürünlerin satış rakamları ortalamayı aştı. Beyaz eşya grubunda enerji verimliliği olan çamaşır ve bulaşık makineleri tercih edildi.

Yaşam kategorisinde ise tüketiciler daha çok kış lastiğine rağbet etti. Toplam 23 markanın ürünlerinde yüzde 48’e varan indirim imkânın sunulduğu kliksa.com’da, kış lastiği satışlarında ciddi oranda artış görüldü.

CİHAN

Yorumlar