Yeniköy Fabrikası’nda fide diktirdi

Ford Otosan, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında fabrikasında engelli öğrencilerle birlikte Yeniköy Fabrikası’nda fide dikimi etkinliği yaptı. Fabrikayı turlayan öğrenciler, kendi yetiştirdikleri yaklaşık 3 bin çiçeği fabrika bahçesine...

Google Haberlere Abone ol
Yeniköy Fabrikası’nda fide diktirdi

Ford Otosan, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında fabrikasında engelli öğrencilerle birlikte Yeniköy Fabrikası’nda fide dikimi etkinliği yaptı. Fabrikayı turlayan öğrenciler, kendi yetiştirdikleri yaklaşık 3 bin çiçeği fabrika bahçesine ekti.

Çevreci ve engelli dostu olarak dizayn edilen ve Türkiye’de ilk olarak down Sendromlu ve tekerlekli sandalyeli çalışanların istihdam edilebileceği şekilde tasarlanan Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nda Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fide dikim etkinliğine, İzmit Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme Derneği'ne bağlı olan Özel Peteğim Eğitim Okulu’ndan yaşları 16 ile 20 arasında değişen 8 öğrenci ve 7 okul görevlisi katıldı. Öğrenciler, kendi seralarında yetiştirdikleri yaklaşık 3.000 adet top kadife ve ipek çiçeğini fabrikanın bahçesine dikerek, çevreci fabrikanın güzelleşmesine katkıda bulundu.

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Müdürü Sabri Çimen’in rehberliğinde, çevreci teknolojilerle donatılmış engelli dostu fabrikayı hiçbir engelle karşılaşmadan gezen öğrenciler, fabrika hakkında bilgi alırken, prototipten üretime kadar tüm aşamaları Ford Otosan mühendisleri tarafından gerçekleştirilen Tourneo Courier ve Transit Courier’in nasıl üretildiğine de şahit oldular. Öğrencilere, bir aracın tüm üretim sürecini anlatan bir sunum da yapıldı.

Yeniköy Fabrikası’nın içinde ve dışında yer alan tüm alan ve ekipmanlar işçi sağlığını destekleyecek şekilde ergonomik olarak tasarlanırken, engelli çalışanlar ya da ziyaretçiler fabrikanın tamamını yardım almadan dolaşabiliyorlar. Görme engelliler için özel altyapı sistemine sahip olan Yeniköy Fabrikası’nda engelli dostu soyunma odaları, kafeterya, atölyeler mevcutken tüm atölye ve ofislerde engellilere uygun tuvaletler bulunuyor. Fabrika içinde engellilerin ulaşımını kolaylaştırmak için modifiye edilmiş mekik araç hizmet verirken, ikinci kattaki boyahaneye çıkış için engellilere özel bir asansör de unutulmadı.

Küresel standartlara yüzde yüz uyumlu otopark alanlarının ayrıldığı Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nda ayrıca, görme engelliler için Braille alfabesi ile hazırlanmış işaret levhaları, Down Sendorumu ve fiziksel engelli bireylere uygun montaj final ve trim hatları, ortopedik engellilere özel güvenlik ayakkabıları bulunuyor. Engellilere özel "Buddy" sistemli çalışma prensibi ile hareket edilen fabrikada kanuni standartların üstünde engelli istihdamı yapılıyor. CİHAN

Yorumlar