Vali Tepe: Kalınma ajansları bazı bölgelerde istenen seviyede değil

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe, kalkınma ajanslarının bölgelerine önemli bir ivme kazandırma iddiasında olduklarını bunu bazı yerlerde başarıyla yürütmekle beraber bazı yerlerde ise henüz istenen seviyeye geti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Tepe: Kalınma ajansları bazı bölgelerde istenen seviyede değil

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe, kalkınma ajanslarının bölgelerine önemli bir ivme kazandırma iddiasında olduklarını bunu bazı yerlerde başarıyla yürütmekle beraber bazı yerlerde ise henüz istenen seviyeye getiremediklerini söyledi.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta faaliyet yürüten SERKA, 34. Yönetim Kurulu Toplantısını Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığında ajansın Kars merkez binasında gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Vali Tepe, "Belki diğer illerde kalkınma ajanları bu kadar önem icra etmeye bilir. Ama bizim bölgemiz de kalkınmaya ihtiyaç duyulduğu için kalkınma ajansımızın önemli bir kaldıraç olmasını yönetim kurulu olarak temenni ediyoruz." dedi.

SERKA'nın özellikle yayınlar konusunda Türkiye'de kalkınma ajansları arasında ön plana çıktığına dikkat çeken Vali Tepe, "Bölgemizin vermiş olduğu bir takım dezavantajlar nedeniyle istenilen seviyede değiliz. Bu konuda bizler yönetim kurulu olarak elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz ki kalkınma ajansımızın bölgemize faydalı olması elzem."

SERKA BÖLGESİ ORGANİK TEKSTİL MERKEZİ OLUYOR

Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır bölgesinin organik tekstil merkezi olması için çok önemli bir projeye imza attıklarına konuşmasında değinen Vali Tepe, "18 Aralık'ta kalkınma ajanslarımızın bağlı olduğu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı bir toplantı yaptık. Bölgemizin bir organik tekstil merkezi olması konusunda çok önemli bir projeye imza attık. Niye tekstil çok önemli? Çünkü bu bölgenin önemli problemlerinin başında istihdam sorunu geliyor. İstihdamdan dolayı çok ciddi göç veriyoruz. Onun için istihdam ağırlıklı her yatırıma her girişime destek verme durumundayız. Çalışmalarımızı bu anlamda sürdürmeye devam edeceğiz." dedi. CİHAN

Yorumlar