Üç ayda 792 milyon lira ciro elde etti

Gıda şirketi Ülker, 2014 ilk üç ayında 792 milyon lira ciro ve 80 milyon lira faaliyet karı elde etti. 2013 ilk üç ayına göre ciroda yüzde 11, faaliyet karında yüzde 16 artış görüldü.Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen mali...

Google Haberlere Abone ol
Üç ayda 792 milyon lira ciro elde etti

Gıda şirketi Ülker, 2014 ilk üç ayında 792 milyon lira ciro ve 80 milyon lira faaliyet karı elde etti. 2013 ilk üç ayına göre ciroda yüzde 11, faaliyet karında yüzde 16 artış görüldü.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen mali tabloya göre şirketin ana ortaklığa ait dağıtabilir net karı ise 51 milyon lira oldu.

Ülker CEO‘su Mehmet Tütüncü, konuya dair yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“2014 ilk üç ayı yerel seçimler ve ekonomiye etkileri temel alındığında öngörülerimizle uyumluydu. Ciroda çift haneli büyümeler sıhhatli trend içinde olduğumuzu işaret etmektedir. İlk üç aya ait Ülker’in orta ve uzun vadeli hedefleri elde etme konusunda güvenimizi kuvvetlendirerek sürdürmeye devam ettirmektedir.

İlk üç ay seneye başlangıç adına önemli bir emare olup ve yaptığımız bu başarılı başlangıç 2014’ün geri kalanı için duyduğumuz güveni ve atılımı artırdı.

Ülker Bisküvi, 7 Nisan itibariyle temettü politikasına paralel olarak kar dağıtımı yaptı. Brüt olarak 133 milyon lira dağıtılarak hissedarlarımız memnun edilirken, temettü dağıtım oranımız yüzde 71,4 oldu.

Müşteri odaklı, rekabetçi, verimli ve yenilikçi olma kararlılığımızın tüm müşterilerimize ve paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceği kanaatindeyiz. Elde edilen sonuçlar, 2016 bütçe hedeflerimize orta ve uzun vadeli planımıza ulaşma konusunda motivasyonumuzu da artırıyor.“

CİHAN

Yorumlar