Teknik tekstile eğilim artıyor

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, son yıllarda teknik tekstile yönelik eğilimlerin arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Teknik tekstile eğilim artıyor

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, son yıllarda teknik tekstile yönelik eğilimlerin arttığını söyledi. Teknik tekstilin her geçen gün daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Kızılgüneşler, önümüzdeki yıllarda tasarım ve hizmet altyapısının gelişmesiyle birlikte sektörün büyümeye devam edeceğini dile getirdi. Teknik tekstilin, ürünün katma değerini arttırdığına işaret eden Kızılgüneşler, “Teknik tekstillerle fonksiyonel özellikleri olan hazır giyim ürünleri tüketiciye sunulabilmekte, teknik tekstil ürünleri hazır giyim ürünleri dışında güvenlik, sağlık ve otomotiv gibi alanlarda kullanılabilmektedir. Bölgemizin sahip olduğu fırsatlar arasında, teknik tekstiller konusundaki araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında bölgemizin önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyacağı teknik tekstil ürünlerine yönelik altyapı çalışmalarının sağlanması hedefleniyor.” dedi.

‘TEKSTİL BEŞ YILDA BİTECEK DENDİ, 26 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPTIK’

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü bünyesindeki Ege Tekstil Topluluğu’nun düzenlediği 2. Ege Tekstil Günleri’ne, Birlik Başkanı Emre Kızılgüneşler konuşmacı olarak katıldı. Geleceğin tekstil mühendislerine konfeksiyon ve tekstil sektörüyle ilgili gelişmeleri anlattı. Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün dünya piyasalarında önemli bir oyuncu olduğunu belirten Kızılgüneşler, “1995’ten beri, beş yıl içinde tekstil ve konfeksiyon sektörü bitecek deniyor. Şu an 2013’ü bitirmek üzereyiz, bu sektör halen yaşıyor ve gelişimini sürdürüyor. Bu söylemlere kanmamak lazım. Dünyanın en büyük altıncı, Avrupa’nın en büyük ikinci tedarikçisi konumundayız. Sektörümüz bu konumunu daha uzun yollar korumak için gerekli her türlü altyapıya, bilgi birikimine sahiptir. Tekstil ve konfeksiyon sektörü olarak yıllık toplam 26 milyar dolar civarında ihracatımız var ve artan bir trendde devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Sektöre yönelik destekler hakkında da bilgi veren Kızılgüneşler, devletin sanayi yatırımlarına yönelik açıkladığı teşvik paketiyle tekstile destek verdiğini kaydetti. Özellikle "Turquality" programı kapsamında, farklı sektörlerden uluslararası piyasalarda faaliyet gösteren yaklaşık 54 markanın desteklendiğini vurgulayarak, “Desteklenen bu markalardan 32’sinin tekstil ve konfeksiyon sektörüne ait olması, sektöre verilen önemin açık bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

'SEKTÖR, İHRACAT HEDEFİNE ODAKLANDI'

Tekstil sektörünün 2023 yılında 72 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu aktaran Emre Kızılgüneşler, şunları kaydetti: “Konfeksiyon ve tekstil sektörümüz, gerçekleştirilmesi beklenen 72 milyar dolarlık hedefe odaklanmış durumda. Bu hedefi, sektörümüzün geleceğine umutla bakmamız için sağlam bir dayanak olarak görmek gerektiğine inanıyorum. Markalaşma, katma değeri yüksek ürün üretimine geçiş ve yeni üretim modellerine adaptasyon ve hizmette sağlanacak mükemmeliyetle 2023 hedefine ulaşabileceğimizi düşünüyorum.” CİHAN

Yorumlar