TAREKS projesine 'eTR' ödülü

Ekonomi Bakanlığı’nın ihracat ve ithalata yönelik denetim, uygunluk ve izin işlemlerinin elektronik ortamda ve risk analizi yoluyla yapılması amacıyla uygulamaya koyduğu Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) projesi Kamudan İş Dünyasına e-Hi.

Google Haberlere Abone ol
TAREKS projesine 'eTR' ödülü

Ekonomi Bakanlığı’nın ihracat ve ithalata yönelik denetim, uygunluk ve izin işlemlerinin elektronik ortamda ve risk analizi yoluyla yapılması amacıyla uygulamaya koyduğu Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) projesi Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler dalında 'eTR' ödülü aldı.

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 11. kez düzenlenenen 'eTR' yarışmasının ödül töreni dün TBMM’de törenle yapıldı. Ekonomi Bakanlığı’nın 2010 yılı sonunda uygulamaya koyduğu Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) projesi finalde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İş Sağlığı Güvenliği Kayıt Takip ve İzleme Programı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın İzne Konu Alanlar Uygulaması ile yarıştı.

TAREKS PROJESİ NEDİR?

Elektronik ortamda internet üzerinden 7/24 risk esaslı hizmet sunması, bilişim teknolojisinden faydalanan çağdaş e-devlet anlayışını yansıtması, denetim yapısını etkinleştirmesi ve aynı zamanda denetim işlemlerini kolaylaştırması gibi özellikleri bulunuyor. Bugün itibariyle TAREKS üzerinden 25 bin firma adına 35 bin kişi tarafından işlem gerçekleştirilmektedir.
TAREKS ile 2-3 hafta süren ithalatta uygunluk değerlendirme işlemi ortalama 19 saate indirilmiştir. Sistem sayesinde getirilen risk analizi ile ihracatçı, online başvuru imkanına kavuşmuş ve denetim süresi geçmişte günler sürerken 7 saate düşmüştür. TAREKS geçen günlerde Avrupa’nın en yenilikçi, en etkin ve en iyi kamu projelerinin seçildiği 2013 Avrupa Kamu Sektörü Ödülü (EPSA) yarışmasında da ilk 5’e kalarak 'en iyi uygulama' ödüllerinden birini aldı. CİHAN

Yorumlar