Savarona Yurt Dışına Açılacak

Gazi Mustafa Kemal'in özel yatı Savarona, artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı gezilerine eşlik edecek.

Google Haberlere Abone ol
Savarona Yurt Dışına Açılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Atatürk'ün yatı Savarona ile alakalı planlarını anlattı. Çelik, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dilek ederse konuklarını ağarlayabileceğini ve isterse memleket dışına çıkabileceğini söyledi.

'KONUKLARINI AĞIRLAYABİLECEK, YURT DIŞINA AÇILABİLECEK'

Çelik, 'Birincisi, Türkiye'ye gelen devlet başkanlarını Sayın Cumhurbaşkanımız Savarona'da ağırlamak dilek ederlerse; ikincisi de gene Cumhurbaşkanımızın isterse memleket dışı seyahatlerinde bu gemi oraya eşlik edebilir. Sayın Cumhurbaşkanımız bir ülkeyi ziyaret ettiler ve o ülkede yabancı devlet başkanı kendisine yemek verdiğinde kendisi de Türk toprağında yemek vermiş olacak.' dedi.

'ATATÜRK'ÜN HATIRASI VE...'

MITT'2015 Turizm Fuarı için geldiği Moskova'da, Türkiye Büyükelçiliği'nde gazetecilerle biraraya gelen Bakan Çelik, Savarona ile alakalı sorusuna şu cevabı verdi:

'Türkiye'nin uygunluğuna, gezinin uygunluğuna bağlı şekilde gerçekleşebilecek. Okullardan da Savarona'yı gezme talepleri geliyor. Bunu sergileyebiliriz. Şimdi yenileme çalışmaları sürüyor. Atatürk'ün bir hatırasıdır. Bu biçimde kullanılması da sağlanmış olacak.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar