Samsunlu medikalciler Cezayir'de fuarın onur konuğu oldu

Samsunlu medikalciler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) organizasyonunda Cezayir’in Oran kentinde düzenlenen SIMEN Uluslararası Medikal Fuarı’na onur konuğu olarak, stant bazında katılım sağladı. Samsun’un sekiz firmayla yer aldığı...

Google Haberlere Abone ol
Samsunlu medikalciler Cezayir'de fuarın onur konuğu oldu

Samsunlu medikalciler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) organizasyonunda Cezayir’in Oran kentinde düzenlenen SIMEN Uluslararası Medikal Fuarı’na onur konuğu olarak, stant bazında katılım sağladı. Samsun’un sekiz firmayla yer aldığı fuarda, Samsun Sağlık Ekipmanları Kümesi Standı büyük ilgi gördü.

Samsun TSO, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında, Türkiye’de onaylanan medikal sektörüne yönelik ilk proje olan 'Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörü İhracat Kapasitesinin Artırılması' projesi kapsamında, Cezayir’in Oran kentinde düzenlenen SIMEN Uluslararası Medikal Fuarı’na bir gezi organizasyonu düzenledi. Samsunlu medikalcilerin onur konuğu olarak katıldığı fuarda açılan Samsun sağlık ekipmanları standı büyük ilgi gördü. Samsun’un sekiz firmasıyla yer aldığı fuardaki stantları, Cezayir Sağlık Bakanı Abdelmalek Boudiaf da ziyaret etti. Medikalciler ise ürünler hakkında bilgi verdikleri Sağlık Bakanı Boudiaf’ı Samsun’a davet etti. URGE Projesi kapsamında fuarda yer alan medikalci firmalar, fuarda beklediklerinden daha fazla ilgi görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

SAMSUN VE MEDİKAL SEKTÖRÜ TANITILDI

Fuara katılan Samsunlu firma temsilcileri, iş gezisi kapsamında ayrıca Oran TSO Başkanı Rached Fella’yı ziyaret etti. Samsun TSO Dış İlişkiler Uzmanı Fatih Saraç’ın yanı sıra Strateko Danışmanlık Müdürü Binhan Berksoy’un da aralarında bulunduğu Samsun heyeti, Oran TSO Başkanı Rached Fella’ya, medikal sektörüyle ilgili bilgi verdi. Samsun’a davet edilen Başkan Fella’ya ayrıca, günün anısına hediye verildi. Heyet, daha sonra Afrika’nın en büyük hastanelerinden olan Oran Üniversite Hastanesi’ni ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Yoğun geçen iş gezisinde sağlık ekipmanları sektörünün temsilcileri, Algerie TV’ye de Samsun ve medikal sektörü hakkında röportaj verdi. Organizasyonun, Samsun medikal sektörünün tanıtımı açısından çok faydalı geçtiğine vurgu yapan katılımcılar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.

HEDEF, BAŞARIYI ULUSLARARASI PAZARA TAŞIMAK

Medikal sektörünün katma değeri yüksek bir sektör olduğunu belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ilde sağlık ekipmanları sektörüne güvendiğini ve bu bağlamda UR-GE desteği için seçilen ilk sektörün sağlık ekipmanları olduğunu belirtti. Türkiye’de rekabet gücü yüksek olan Samsun medikal sektörünün, aynı başarıyı uluslararası piyasalarda da göstermesi gerektiğini ifade eden Murzioğlu, oluşturulan Samsun İhracat Stratejisi şemsiyesi altında farklı destek mekanizmalarını da kullanarak sektörün gelişiminin hızlandırılmasının öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar