Rusya’da göçmenlerin ülkelerine para gönderdiği bankanın lisansı iptal edildi

Rusya Merkez Bankası, şüpheli işlemleri nedeni ile Rusya’da çalışan göçmenlerin ülkelerine para trasferi yaptıkları iki bankanın lisansını iptal etti.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da göçmenlerin ülkelerine para gönderdiği bankanın lisansı iptal edildi

Rusya Merkez Bankası, şüpheli işlemleri nedeni ile Rusya’da çalışan göçmenlerin ülkelerine para trasferi yaptıkları iki bankanın lisansını iptal etti. Moscow City Telephone Nettwork’un kurucusu olduğu Eurotrust ve Moskova merkezli Link Bank sabah saatlerinden itibaren işlemlerini durdurdu.

Eurotrust Bank’ın 2002’de kurduğu Migom para transfer sistemi 27 ülkede aktif olarak kullanılıyordu. Rusya’nın en büyük 200 bankası arasında yer alan Eurotrust Bank’ın 7 milyar ruble (201 milyon dolar) ve Link Bank’ın 20 milyar ruble (575 milyon dolar) şüpheli işlem yaptığı iddia ediliyor.

Ukrayna, Tacikistan ve Özbekistan’da Migom sistemini kullanan vatandaşların para alımlarında geçen yıldan bu yana problemler yaşanıyordu. Migom sisteminin Moskova ofisinde de Şubat ayından itibaren sorunlar oluştu.

Rusya’nın en büyük potaş üreticisi Uralkali de ay başında Eurotrust’la mahkemelik olmuş, 678 milyon rublelik (19,5 milyon dolar) dava açmıştı.

Geçen yıl Rusya’da çalışan BDT ülkelerinden gelen göçmenlerin 2013’de ülkelerine yaptıkları para transferinin 20 milyar doları bulduğu ifade ediliyor.

Rusya’da son aylarda onlarca banka lisansını kaybetti. Önümüzdeki günlerde 50 kadar daha bankanın lisansının iptal edileceği belirtiliyor. Uzmanlar Rusya’da faaliyette bulunan bine yakın bankadan gelecekte 200-300 kadarının kalacağına dikakt çekiyor. CİHAN

Yorumlar