Orman Ürünleri İhracatçı Birliği’nde Güleç dönemi

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Ahmet Güleç seçildi.Tek liste ile yapılan seçimde 355 oy alan Güleç'in görev süresi 4 sene.Genel kurulda ihracatın önemine değinen Güleç,...

Google Haberlere Abone ol
Orman Ürünleri İhracatçı Birliği’nde Güleç dönemi

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Ahmet Güleç seçildi.

Tek liste ile yapılan seçimde 355 oy alan Güleç'in görev süresi 4 sene.

Genel kurulda ihracatın önemine değinen Güleç, “ Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan daha 3 gün önce bizlere ‘İhracat bizim için ekmektir’ dedi. Mevcut hükümetimiz 10 senedir ‘istikrar, imalat ve ihracat’ diyor. Biz 2023 hedefine nasıl ulaşırız? Mobilya sektörü için 6 milyar dolar ihracat yetmez. Bizim sektör olarak 2023 hedefimiz artık 20 milyar dolardır. İmalat ve ihracat yapacağız. Bu iki kritik meselede süreçlerin daha da kolay hale gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. Ankara’nın da bu konuda bize destek vereceğinden hiç şüphemiz yok.” diye konuştu.

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği’nin bir önceki başkanı Abdullah Tever ise göreve geldiği günden yana sektörün önemli ilerlemeler kaydettiğini aktardı. Ahmet Güleç’e başarılar dileyen Tever, “ Her şeyden önce genel kurula oldukça geniş bir katılım var. Bu beni çok mutlu etti. Göreve başlarken sektörün yapısal sorunlarıyla ilgili bir liste oluşturmuştuk. Bu listeyi sürekli güncelledik. 4 yıl boyunca birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yurt dışında sektörümüzün en büyük fuarlarına katıldık, MOSDER ile birçok başarılı çalışmaya imza attık.” şeklinde konuştu.

Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Zeki Şahin, Alican Duran, Abdullah Tever, Erkan Özkan, Zeki Kavas, Ömer Esen, Adnan Bostan, Levent Çolakoğlu, Murat Sülek, İlhan Özbay.

CİHAN

Yorumlar