ESİDEF üyeleri ABD ile ticareti arttırıyor

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) inşaat, demir çelik, elektronik, mobilya, plastik ve aydınlatma sektörlerinden üyeleriyle ABD’nin New York, Atlanta ve Orlando şehirlerine iş gezisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
ESİDEF üyeleri ABD ile ticareti arttırıyor

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) inşaat, demir çelik, elektronik, mobilya, plastik ve aydınlatma sektörlerinden üyeleriyle ABD’nin New York, Atlanta ve Orlando şehirlerine iş gezisi düzenledi. Türk-Amerikan Ticaret Odası (TACC) ile koordineli programa Antalya, Denizli, İzmir ve Manisa’dan 10 firma temsilcisi katıldı. Heyete başkanlık eden ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu, gezinin üye firmalar açısında çok verimli geçtiğini söyledi.

New York, Atlanta ve Orlando da ikili iş görüşmeleri yaptıklarını aktaran Yerkazanoğlu, “Bunların yanısıra sektörümüzün önde gelen firmaları ve bu firmaların kullandıkları teknoloji ve uygulamaları yerinde görme fırsatımız oldu. Ülkemizde bu teknoloji ve uygulamaları nasıl ve hangi maliyetlerle kullanabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk. ABD pazarı, bilindiği kadar da zor bir pazar değil. Yeter ki doğru ürünü, doğru zamanda, doğru rakama ve doğru yere satabilelim. ABD’yi bütün olarak görmenin yanında, eyaletlerden oluştuğunu akıldan çıkarmayalım. Her bir eyalet, dev ekonomilere sahip. Her bir eyaletin kendine göre öncelikleri ve kuralları var. Burada geldik ve gördük, birçok sektörde yıllar evvel buralara gelmiş Türk müteşebbis arkadaşlar, işlerini iyi bir yere taşımışlar. TACC, burada çok önemli imkânlar sunuyor. Bu pazar, gözardı edilemeyecek kadar büyük ve önemli fırsatları bulunan pazar. Gezi sırasında birçok üyemiz, buraya tekrar gelmek ve yapmış olduğu görüşmeleri daha da sağlam bir zemine oturtup işe dönüştürmek için randevulaştı. ESİDEF olarak, dünyanın her yerinde değilsek hiçbir yerinde olamayacağımızı biliyoruz. O yüzden yapmış olduğumuz çalışmaları, ticaretin olduğu tüm coğrafyalara yaymaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Gezide sadece iş görüşmeleri ve pazar araştırmaları yapmayan Egeli işadamları, stres atmak için de gökdelenlerin olduğu Manhattan'da Özgürlük Anıtı, Empairstate, Centalpark, Woldstreet, 5. Cadde ve Orlando'daki Universal Stüdyoları gibi yerleri gezdi. CİHAN

Yorumlar