CLK Elektrik faiz borçlarını 'sıfırladı'

Antalya, Isparta ve Burdur illerine hizmet veren Akdeniz CLK Elektrik, Mayıs 2013 öncesine ait borcu bulunan abonelerinden, ana parayı ödemeleri halinde biriken borç faizlerini almayacağını duyurdu. Akdeniz CLK Elektrik Perakende ve Satış Genel...

Google Haberlere Abone ol
CLK Elektrik faiz borçlarını 'sıfırladı'

Antalya, Isparta ve Burdur illerine hizmet veren Akdeniz CLK Elektrik, Mayıs 2013 öncesine ait borcu bulunan abonelerinden, ana parayı ödemeleri halinde biriken borç faizlerini almayacağını duyurdu. Akdeniz CLK Elektrik Perakende ve Satış Genel Müdürü Halit Bakal, 286 bin 159 adet fatura karşılığı olan 126 milyon liralık gecikme faizini tahsil etmeyeceklerini söyledi.

Akdeniz CLK Elektrik'in 'Sıfırlayan Kampanya' adlı kampanyasının tanıtımı Rixos Downtown Otel'de yapıldı. Kampanyanın tanıtımına Akdeniz CLK Elektrik'in Perakende ve Satış Genel Müdürü Halit Bakal, Alacak Takip Direktörü Erkan İpek ile Hukuk Müşaviri Emrah Gümüş katıldı. Af kampanyasının detayları hakkında bilgi veren Halit Bakal, Mayıs 2013 öncesinden birikmiş borcu olanların, ana paralarını ödemeleri halinde tüm gecikme faizlerini sileceklerini söyledi. Borcunu ödemek isteyenlerden 30 Haziran 2014 tarihine kadar müşteri hizmet merkezlerine başvurmalarını isteyen Bakal, kredi kartı ile ödeme yapacaklara taksit imkanı sunulacağını belirtti. Borcu lan müşterileri için "Bir defaya mahsus 'gelin bir temiz sayfa açalım' diyoruz." ifadesini kullanan Bakal, "Katmerleşmiş olan alacaklarımızdan biz vazgeçelim." diye konuştu.

Kampanya kapsamında 286 bin 159 adet fatura karşılığında 126 milyon TL tutarındaki gecikme faizinin silineceği bilgisini veren Bakal, borçluların yüzde 70 oranında mesken abonesi olduğunu belirterek, " Faturaların 274 bin adedi Antalya merkez ve ilçelerinden. 8 bini Burdur, 4 bini Isparta’dan." dedi. Ana para borcunun 100 milyon lira civarında olduğunu kaydeden Bakal, Antalya ve ilçelerinin borç faizi miktarının ise 115 milyon lira olduğunu da ifade etti. 62 aylık borcu birikenler bulunduğunu aktaran Bakal, borcu bulunan 150 bin abonenin elektriklerinin kesik olduğu da sözlerine ekledi.

Akdeniz CLK Elektrik'in 1 milyon 250 bini Antalya ve ilçelerinde olmak üzere toplam 1 milyon 670 bin abonesi bulunuyor. Borçlular arasında kamu kurumlarının yanı sıra oteller gibi işletmeler de yer alıyor. CİHAN

Yorumlar