Bebe giyimcilerden tasarım atağı

Bebe- Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, sektörlerinde donanımlı ve gelecek vaat eden tasarımcı, stilist ve kalıpçılara her zaman ihtiyacın olduğunu söyledi. Faruk...

Google Haberlere Abone ol
Bebe giyimcilerden tasarım atağı

Bebe- Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, sektörlerinde donanımlı ve gelecek vaat eden tasarımcı, stilist ve kalıpçılara her zaman ihtiyacın olduğunu söyledi.

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Karahan ile beraberindekiler, BEKSİAD üyesi firmaların temsilcileri ile biraraya geldi. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu yetkilileri ile yapılan toplantının açılışında konuşan BEKSİAD Başkanı Atalay, sektörde faaliyet gösteren firmaların Bursa’da 60 bin civarı kişiye istihdam sağladığını hatırlattı. Atalay, “Bizim sektörümüzde donanımlı insanlara her zaman ihtiyaç var. Özellikle kendini yetiştirmiş, donanımlı, gelecek vaat eden tasarımcı, stilist, kalıpçı gibi branşlarda çalışacak olanlarla sektörümüzdeki firmalarda her zaman masa var.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ile çeşitli konuları içeren bir protokole imza attıklarını hatırlatan Halil Atalay, “Protokolümüz meyve vermeye başlıyor. Önümüzdeki yıl eğitim görmeye başlayacak olan öğrenciler, 2 yılın ardından sektörümüzün en çok ihtiyaç duyduğu birkaç iş kolunda yetişmiş eleman verecek. Tabi bu arada burada eğitim alan öğrencilerimiz firmalarımızda staj yapacak ve sektörün nabzını yerinde tutacaklar. Güzel bir birlikteliğin gelişmesini görmek, bizleri gelecek adına daha da umutlandırıyor” şeklinde konuştu.

Vişne Ticaret Bölgesi’nde bir restoranda gerçekleştirilen ve tanışma ile bilgi alışverişinin yapıldığı toplantının ardından Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Karahan, Moda Tasarım Program Başkanı Öğr. Gör. Şafak Üner ve Moda Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Nihal İlhan, sektörde faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Firma ziyaretlerinde bebek ve çocuk giyimindeki 2015-2016 kış kreasyonlarını yerlerinde inceleyen yöneticiler, bebek ve çocuklara yönelik olarak hazırlanan birbirinden şık giysilere tam not verdi. CİHAN

Yorumlar