Batı Akdeniz'in nisan ayı ihracatı 155 milyon dolar oldu

Batı Akdeniz illeri Antalya, Isparta ve Burdur'dan nisan ayında yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,2 artarak 155 milyon dolara ulaştı. 2014 yılının ilk dört ayında bölgeden yapılan toplam ihracat ise 520 milyon dolar...

Google Haberlere Abone ol
Batı Akdeniz'in nisan ayı ihracatı 155 milyon dolar oldu

Batı Akdeniz illeri Antalya, Isparta ve Burdur'dan nisan ayında yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,2 artarak 155 milyon dolara ulaştı. 2014 yılının ilk dört ayında bölgeden yapılan toplam ihracat ise 520 milyon dolar oldu.

Antalya İhracatçılar Birliği'nden yapılan açıklamada, Batı Akdeniz Bölgesi ihracatının 'hız kesmeden, artarak devam ettiği' bildirildi. Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "Nisan ayında bölgemiz ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21,2 artarak 155 milyon dolara ulaştı. İlk 4 ayın toplamında ise ihracatımızda yüzde 11,5 oranında artış sağlanarak 520 milyon dolara ulaşıldı." ifadesine yer verildi.

Bölge ihracatında öncü sektörün yaş sebze ve meyve olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İlk 4 ayın toplamında yüzde 8,3 seviyesinde artış yaşanan sektörün ihracatı 195 milyon dolar olarak gerçekleşti. Diğer önemli ihracat sektörleri olarak ise madencilik, kimya, toprak sanayi ve ağaç orman ürünleri sıralandı. Bölge ürünlerimizin ihracatında en önemli destinasyonları 92 milyon dolar ile Rusya Federasyonu, 40 milyon dolar ile Ukrayna, 39 milyon dolar ile Çin ve 26 milyon dolar ile Almanya olmuştur."

CİHAN

Yorumlar