Bartık: Dünya halı ihtiyacının yüzde 20’sini Gaziantep karşılıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehrin dünya halı ihtiyacının yüzde 20’sini karşıladığını belirterek, "Halı bir Anadolu kültürüdür. Gaziantep, bu kültürü tüm dünyaya taşımıştır." dedi.26...

Google Haberlere Abone ol
Bartık: Dünya halı ihtiyacının yüzde 20’sini Gaziantep karşılıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehrin dünya halı ihtiyacının yüzde 20’sini karşıladığını belirterek, "Halı bir Anadolu kültürüdür. Gaziantep, bu kültürü tüm dünyaya taşımıştır." dedi.

26 Mayıs’ta kapılarını açan ve 29 Mayıs’a kadar devam edecek olan Domotex Gaziantep Halı Fuarı yoğun ilgi topluyor. 23 bin metrekare alanda sergilenen makine halıları ve yan sanayi ürünlerinin sergilendiği fuar, yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerden tam not alıyor. Fuar ziyareti için Gaziantep’e gelen Demirci Ticaret ve Sanayi Odası ile İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği, GTO'yu ziyaret ederek, organizasyon için Başkan Eyüp Bartık’a teşekkür etti.

Gaziantep’in, dünya halı ihtiyacının yüzde 20’sini karşıladığına vurgu yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, “Halı bir Anadolu kültürüdür. Gaziantep, bu kültürü tüm dünyaya taşımıştır. Gaziantep’te halıcılığın kökeni çok eskilere dayanır. Sektörün temelleri sağlam olduğu için böylesi bir başarı elde etmiştir. Üstelik sektör, yan sanayinin gelişmesine de önemli katkılar sunmuştur. Şimdi ise halı sektörü kültür turizmi için bir aracı olmaya başladı.” diye konuştu.

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkılıç ise Gaziantepli halıcıları kutlayarak, “Milyonlarca metrekare halıyı üretip satabilmek çok büyük başarı. Düzenlenen fuar sektörün ufkunu açıyor, bu güzel organizasyon için GTO’yu tebrik ediyorum.” diye ifade etti.

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Abdullah Naci Ölçen de Gaziantep'in halıda dünyanın en iyisi olduğuna vurgu yaparak, sektörün daha ileriye gitmesi için işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar