Bakan Zeybekci: Enflasyon, cari açık, büyüme ve işsizlikten daha önemli değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mayıs-Haziran ayından itibaren enflasyonda daha iyi sonuçlar görmeye başlanacağını savundu. Zeybekçi, “Enflasyon neden değil sonuçtur. Enflasyon önemli bir konu ancak; bugün Türkiye için cari açık, büyüme...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Enflasyon, cari açık, büyüme ve işsizlikten daha önemli değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mayıs-Haziran ayından itibaren enflasyonda daha iyi sonuçlar görmeye başlanacağını savundu. Zeybekçi, “Enflasyon neden değil sonuçtur. Enflasyon önemli bir konu ancak; bugün Türkiye için cari açık, büyüme ve işsizlikten daha önemli değil.” dedi.

Aylık bazda yüzde 1,34, yıllık bazda yüzde 9,38 olarak açıklanan Nisan ayı enflasyon verileri ile ilgili yazılı açıklama yapan Zeybekçi özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben bu rakamları bir sebep değil bir sonuç olarak görüyorum. Aralık ayında gerek yurtiçinde gerek yurtdışında cereyan eden ekonomik ve politik gelişmelerin bir sonucu… Başta kurlar ve faizdeki yükselişin bir sonucu... Bu sonucu, Aralık ayında yanmaya başlayan ve kısmen sönen ateşin dumanı olarak da görmek mümkün. 30 Mart seçimlerinin öncesinde kontrol altına alınan bu ateş artık sönme arifesinde. Piyasanın içinden gelen, piyasanın nabzını tutan biri olarak bunu açıklıkla görebiliyorum. Mayıs ve Hazirandan itibaren enflasyonda daha iyi sonuçlar görmeye başlayacağımızı düşünüyorum. Kaldı ki; Merkez Bankamız da geçtiğimiz haftalarda Mayıs ayından itibaren enflasyonda zirveden aşağı dönüşün başlayacağını ifade etmişti."

CİHAN

Yorumlar