Bakan Yılmaz: İran’a uygulanan ambargolar haksız

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran'a uygulanan ambargoların haksız olduğunu düşündüklerini, bu ambargoların ortadan kalkmasıyla ilişkilerin çok daha sağlıklı bir ortamda gelişeceğini söyledi. Bakan Yılmaz, İran İletişim Teknolojileri,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: İran’a uygulanan ambargolar haksız

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran'a uygulanan ambargoların haksız olduğunu düşündüklerini, bu ambargoların ortadan kalkmasıyla ilişkilerin çok daha sağlıklı bir ortamda gelişeceğini söyledi.

Bakan Yılmaz, İran İletişim Teknolojileri, Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmut Vaizi ve beraberindeki heyet ile makamında bir araya geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin 9 Haziran'da Türkiye'ye ziyaretinin beklendiğini bildiren Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyaretinin verimli geçtiğini, İran Cumhurbaşkanı'nın da ziyaretinin verimli geçeceğine inandığını söyledi. İran Cumhurbaşkanının ziyaretiyle ilk defa Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin toplanacağını belirten Yılmaz, "Sahip olduğumuz siyasi ilişkilerin düzeyini de çok güzel sembolize ediyor diye düşünüyorum. Adeta ortak Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirmiş olacağız, çok sayıda bakanımızın katılımıyla. Bu iyi siyasi ilişkilerimizin ekonomik olarak da çok daha fazla sahaya yansımasını bekliyoruz. Bu anlamda Başbakanımızın son ziyarette imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması çok önemli bir ilerleme oldu." dedi.

"NİHAİ HEDEFİMİZ BÖLGEDE SERBEST TİCARET"

Nihai hedeflerinin bölgede serbest ticareti oluşturmak olduğunu söyleyen Yılmaz, gümrüklerle ilgili çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü, kapıları iyileştirme, ortak kullanma, daha fazla sayıda kapı oluşturma konularının ilgili otoriteler tarafından ele alındığını dile getirdi. Yılmaz, İran'a uygulanan ambargoların haksız olduğunu düşündüklerini belirterek, bu ambargoların ortadan kalkmasıyla ilişkilerin çok daha sağlıklı bir ortamda gelişeceğine inandıklarını belirtti. Türkiye'nin, ülkelerin barışçıl bir şekilde nükleer enerjiden faydalanma hakkının olduğunu, ancak bölgede nükleer silahlanmanın görülmek istenmediğini söyleyen Yılmaz, "Petrol, doğalgaz ve enerji konularının da İran ile önemli gündem maddemiz. Doğalgazda çok önemli bir tedarikçi olan İran ile uzun yıllara dayalı işbirliğimiz var. Yılmaz, bazı fikir ayrılıklar olsa da uzun vadeli perspektif içinde ilişkilerimizi geliştiriyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar