Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı, Bakan Işık'a tepki gösterdi

19. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur tepki gösterdi. Ucuz...

Google Haberlere Abone ol
Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı, Bakan Işık'a tepki gösterdi

19. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur tepki gösterdi. Ucuz işçi çalıştıran Suriyelilerle Türk sanayicilerin rekabet edemediğini belirten Buğur, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Ayakkabı ve terlik sektörünün geleneksel buluşma noktası olan Uluslararası Gapshoes Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı 19. kez kapılarını açtı. 160 firmanın 250 farklı markalarının yer aldığı fuarın açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık gerçekleştirdi. Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur yaptığı konuşmada ayakkabıcıların sorunlarını dile getirdi. Suriyeli mülteciler nedeniyle esnafın ciddi sıkıntılar yaşadığına değinen Buğur, “Bu Suriyeli insanlara yazık ama bizim bir fabrika kuran, iş yeri açan, sokaktaki insana iş veren bir sanayici işini kaybederse bunlara yazık değil mi? Adam fabrika açmış burada, maliyeye kaydını yaptırmış. Ama bu adam kayıtdışı 500 liraya işçi çalıştırıyor, bizim diğer fabrikalarımız bin 500 liraya kayıtlı işçi çalıştırıyor. Nasıl rekabet yapacağız?” diyerek Bakan Işık'a tepki gösterdi.

Bakan Işık ise konuyla ilgili bakanlarla bir araya gelerek, sorunu dile getireceğini belirtti.

CİHAN

Yorumlar