Almanya’ya 37 ton altın getirdiler

Almanya, geçen yılyurt dışında bulunan rezervinden 37 ton altını ülkeye getirdi ve Frankfurt’ta depoladı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya’ya 37 ton altın getirdiler

Almanya, geçen yılyurt dışında bulunan rezervinden 37 ton altını ülkeye getirdi ve Frankfurt’ta depoladı. Almanya Merkez Bankası, 2020 yılına kadar yurtdışında buluna 3 bin 400 ton altın rezervinden yarısını ülkeye getirmeyi planlıyor.

Almanya’nın altın rezervlerinin tamamı yurt dışında bulunuyor. Konunun basına yansımasından sonra kolları sıvayan Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) altınları kendi ülkesine getirmek için çalışma başlattı. Ülke dışında bulunan altınların büyük kısmı Amerika ve Fransa’ta tutuluyor.

Bild gazetesine bir açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, “Tamamını ülkeye getirip getirmeme konusunda henüz karar vermedik. Bunun güvenli olup olmayacağı konusunda şüphelerimiz var.” şeklinde konuştu.

Ancak Weidmann, bankanın bu yıl 37 ton altını New York ve Paris’te konulduğu yerden alıp Almanya’nın Frankfurt kentine getirdiğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı’na göre getirilen altının piyasa değeri 1,1 milyar Euro civarındı.

Almanya Merkez Bankası, 2020 yılına kadar ülke dışında bulunan 3 bin 400 ton altının yarısını Almanya’ya getirmeyi planlıyor.

Almanya’da Federal Sayıştay’ın raporlarında altın rezervinin ülke dışında sayımının sağlıklı yapılamadığı ve ihmal edildiğine yönelik bilgilerin yer almasından sonra hükümet eleştirilmişti.

2011 yılında ortaya çıkan bu skandaldan sonra Berlin yönetimi ülke dışındaki altınlarını Almanya’ya getirmek için çalışma başlatmıştı. CİHAN

Yorumlar